Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Autodesk Inventor 2013 osnove

Autodesk Inventor 2013 osnove

Popust cena: 1490 rsd

3DS MAX 8 vizuelnim putem - III izdanje

3DS MAX 8 vizuelnim putem - III izdanje

Popust cena: 1410 rsd

Otvorena obnovljena Kula Nebojša

Predsednik Srbije rekao je na otvaranju Kule Nebojše da ovaj spomenik postaje bitno mesto povezivanja dva naroda, kao i mesto okupljanja ljudi iz sveta kulture i građana uopšte, koji veruju u zajedničke ideale i evropsku budućnost.

Grčki predsednik Karolo Papuljas istakao je da se Kuli Nebojši obraća sa posebnim emocijama, jer je grčki nacionalni heroj Riga od Fere, inače zatočen u ovoj kuli u vreme turske vladavine, ideolog povezivanja balkanskih država i preteča evropskog ujedinjenja.

"Otvarajući Kulu Nebojšu mi odajemo poštu Rigi od Fere, tvorcu i ideologu koji je dao svoj život za viziju nacionane nezavisnosti balkanskih naroda i njihovog bratstva", rekao je Papuljas. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas istakao je da Kula Nebojša nije više samo istorijski spomenik, već svedočanstvo o životu za vreme turske vladavine i simbol borbe i osvajanja slobode.

 

Podsetivši da je grčka donacija za renoviranje kule najveća donacija koju je grad Beograd bilo kada dobio u sferi kulture, Đilas je dodao da ovaj spomenik svojom obnovom dobija novi značaj i uključuje se u kulturni život Beograda. (Tanjug)

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272