Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

DirectX9 – Programiranje grafike i igara

DirectX9 – Programiranje grafike i igara

Popust cena: 880 rsd

Visual C# 2005 Express

Visual C# 2005 Express

Popust cena: 1150 rsd

Palm Linux mobilni telefoni

Kako tvrde neki izvori iz kompanije Palm, oni će ove godine verovatno izbaciti na tržište mobilne telefone na kojima će se izvršavati Wind River Linux, i to može biti prvi Linux mobilni telefon koji će se distribuirati širom SAD-a.

Do sada su Linux mobilni telefoni bili dostupni uglavnom na azijskom tržištu, pogotovo u Japanu.

Palm (ranije PalmOne) je pre nekoliko dana predstavio verziju svog popularnog Treo smart telefona sa operativnim sistemom Windows Mobile i tokom konferencije za štampu, kojoj je prisustvovao i Bill Gates, Palm direktor Ed Colligan je na pitanje da li će buduće verzije Treo telefona koristiti drugi OS, na primer Linux, odgovorio da im nije potreban drugi operativni sistem i da u skorijoj budućnosti neće razvijati ovaj proizvod na potpuno novoj platformi.

Postavljanje Linuxa na Treo telefone se možda zaista neće desiti uskoro, ali će Palm verovatno uraditi nešto drugo. PalmSource, vlasnik Palm OS, je godinu dana radio sa samo jednim ciljem, da pretvori Palm OS u međusoftver koji će se izvršavati povrh Linuxa. S obzirom da je Palm jedini značajni korisnik licence Palm OS kompanije PalmSource, malo je verovatno da je PalmSource odlučio da pređe na Linux bez odobrenja svog najvećeg klijenta.

Drugim rečima, Palm će možda koristiti Windows za tehnološki naprednije smart telefone kakav je Treo, ali će Linux izgleda biti dugoročna strategija kompanije za budućnost.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272