Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Poruka potrošačima: Mi Vas posedujemo

Platili ste za program što znači da možete da ga koristite zauvek, zar ne? Ha ha ha, e nije tako. Bukvalno svi oni ugovori o licenci (EULA) koje nikada ne pročitate jasno stavljaju do znanja da su sve kupovine programa u stvari najmovi na dug period, a kompanije koje prodaju programe mogu da promene uslove njihove upotrebe kad god to požele. Sudovi i dalje razmatraju da li su EULA-e primenjive ili ne, a u međuvremenu kompanije kao što je Microsoft i Intuit se njima zabavljaju. Nedavno, Intuit je izjavio da onemogućava nekoliko funkcija u Quicken-u 2004 (starom samo tri godine!), što predstavlja besramni postupak sa ciljem da se korisnici prisile da pređu na Quicken 2007.

Ovo je u poslovnom terminu poznato kao “zalazak”, tojest penzionisanje starih programa ili isključivanje ključnih funkcija tako da nemate drugog izbora osim da nadogradite program na novu verziju. Intuit to radi godinama, ali Ed Foster tvrdi da je kompanija ubrzala tempo: Intuit je obično čekao pet godina do “zalaska” programa, a sada se taj period smanjio na jedva tri godine.

Jedan korisnik pozvao je Intuit da se požali i da traži objašnjenje. Njegov snimljeni poziv možete da poslušate na Consumerist. Iako nije baš sasvim u redu da tražite od službenika tehničke podrške da vam objasni politiku kompanije u kojoj samo radi, vredi poslušati razgovor (I nemojte da zaboravite da Microsoft radi upravo istu ovu stvar sa Money programom).

Šta možete da uradite povodom ovoga? U pomoć pristiže Consumerist: Pronaći ćete neke stvarno dobre savete na ovoj stranici koja vam omogućava da upravljanje vašim novcem obavljate preko Interneta ili oflajn i to potpuno besplatno, bez drakonskih provizija za dva opisana velika finansijska programa. Isprobajte ih… ako mislite da vas Intuit ili MSFT zavlače.

Adresa: Quicken and MS Money Are ExtortionWare

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272