Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Prenosivi štampač bez mastila

 

Mada živimo u vremenu superiorne vladavine digitalne fotografije, još uvek ima mnogo ljudi koji žale za starim dobrim papirnatim fotografijama, naročito onima koje ste mogli na brzinu napraviti pomoću čuvenih Polaroid aparata. Izgleda, međutim, da će se instant-fotografije ponovo vratiti u modu, doduše prilagođene savremenim tehnolgijama. Naime, kompanija po imenu ZINK je nedavno objavila da radi na razvoju džepnog štampača pomoću kojeg ćemo moći da pravimo fotografije bez ijedne kapi mastila.

Prema onome što smo uspeli da saznamo, najvažnija komponenta čitavog ovog procesa štampanja jeste specijalan foto-papir, koji takođe proizvodi pomenuta kompanija, a sačinjen je od “naprednih kompozitnih materijala, sa kristalima boje umetnutim u unutrašnji sloj i zaštitnim spoljnim slojem od polimera.” Ovaj “papir” je, na početku, potpuno čist i beo, ali se, usled dejstva zagrejane glave za “štampanje”, kristali u unutrašnjem sloju aktiviraju, kreirajući željenu sliku. Na taj način, gotovo momentalno dobijate veoma kvalitetnu fotografiju, a ukoliko neke boje ili detalji na njoj nisu sasvim zadovoljavajući, sliku uvek možete iznova odštampati, jer ovaj specijalan papir ima sposobnost reciklaže.

Ovi veoma inovativni uređaji biće u stanju da štampaju fotografije dimenzija 2 x 3 inča (5 x 7.5 cm) i proizvodiće se u dve varijante: kao samostalna jedinica i kao “dodatak” koji će, kako tvrde u kompaniji ZINK, moći da se priključi na skoro svaki zamislivi uređaj, od mobilnih telefona do digitalnih fotoaparata. Prema onome što se može pročitati na web sajtu Engadget, samostalan štampač će koštati 99 dolara, dok će se hibridni uređaj, odnosno kombinacija fotoaparat/štampač prodavati po ceni od 199 dolara. Sa finansijskog aspekta, veoma je interesantna činjenica da će se specijalni papir za štampanje prodavati po ceni od svega 19.95 dolara za paket od 100 listova, što, priznaćete, uopšte nije skupo, barem ne za one tvrdokorne zaljubljenike u papirnate fotografije. Ipak, ostaje nam da vidimo da li će ova nova stvarčica uspeti da zaživi na tržištu, što neće biti nimalo lako, s obzirom da je digitalna fotografija danas toliko moćna da je gotovo nezamislivo da bi je neka nova tehnologija mogla svrgnuti sa trona.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272