Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Pretraživanjem do humanitarnih donacija

Popularnost takozvanih pretraživačkih mašina (search engines) na Internetu sve više raste, jer gotovo svaki posetilac makar jedanput dnevno upotrebi svoj omiljeni pretraživač. Bez obzira da li se radi o Google, Yahoo, Live Search ili bilo kojem drugom servisu, očigledno je da su svi ovi pretraživači izvršili pravu revoluciju u globalnom korišćenju Interneta. Da li ste se ikada zapitali koji je bio osnovni cilj pokretača svih ovih servisa? Naravno, mnogi od vas će bez razmišljanja odgovoriti da je u pitanju novac, ali izgleda da se pojavljuje sve više kompanija koje bi da ovako zarađeni novac upotrebrebe u dobrotvorne svrhe.

Najbolji primer za to je kompanija GoodSearch, koja se obavezala da će čak 50 procenata od ostvarenog prihoda svake godine poklanjati školama i drugim humanitarnim organizacijama, i to po preporuci svojih korisnika. Sama pretraživačka tehnologija pozajmljena je od Yahoo-a, što svakako garantuje visoku efikasnost i relevantnost rezultata pretraživačkih upita.

“GoodSearch je pretraživač koji 50 posto ostvarenih prihoda uplaćuje kao donaciju školama i humanitarnim organizacijama koje preporuče njegovi korisnici. Radi se o jednostavnom i za sve zainteresovane strane prihvatljivom konceptu. Vi koristite GoodSearch na isti način kao što koristite bilo koji drugi pretraživač. S obzirom da je pogonjen od strane Yahoo!-a, to znači da ćete na svoje upite dobiti provereno relevantne rezultate. Novac koji GoodSearch daje kao donaciju, potiče od poslovnih firmi koje se preko njega reklamiraju – korisnici i humanitarne organizacije ne moraju iz svog džepa dati ni paru!” kaže se u opisu novog servisa na njegovom oficijelnom web sajtu.

Budući da se zasniva isključivo na sponzorstvu od strane kompanija koje se na njemu reklamiraju, ovaj pretraživač je manje-više efikasan, u zavisnosti od ukupnog broja korisnika koji za pretraživanje Interneta upotrebljavaju GoodSearch. Na glavnoj web stranici ovog servisa, kompanija je objavila tri priče o uspešno realizovanim donacijama, navodeći da je na račun Fondacije za lečenje cistične fibroze (Cystic Fibrosis Foundation) uplaćena suma od 2480 američkih dolara, koja je prikupljena na osnovu korišćenja ovog servisa od strane posetilaca.

Ukoliko i vi želite da učestvujete u humanitarnim akcijama koje su navedene na zvaničnom web sajtu ovog pretraživača, ili želite da svoju školu kandidujete za prijem novčane donacije, detaljnije informacije o načinu na koji to možete uraditi potražite ovde.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272