Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Pristupanje podešavanjima desktopa i taskbara

Metod 1 – Control Panel

Svi oni koji imaju iskustva sa Windowsom ovu tehniku će prepoznati kao uobičajeni način za pravljenje promena na desktopu. Da biste napravili promene na desktopu:

Kliknite na Start>Settings>Control Panel. Otvoriće se standardni Control Panel koji nam daje pristup različitim kategorijama koje su dostupne za modifikaciju. Dvostruko kliknite na Appearance and Themes. Otvoriće se Appearance and Themes prozor. Na ovom mestu  možemo da dođemo do Display Propertiesa gde možete da pravite promene na desktopu.

U Appearance and Themes prozoru videćete da je desna strana prozora podeljena na dva odeljka. Gornji deo je Pick a task… a donji je Pick a Control Panel icon. Bilo koja od četiri selekcije u Pick a task.. odeljku ili Display opcija u donjem odeljku će otvoriti Display Properties okvir za dijalog gde možete da izvršite promene koje želite.

Metod 2 – Kontekstni meni

Control Panel će vas sigurno odvesti do željenih podešavanja ali po ceni brojnih klikova mišem i prikazanih ekrana. Mnogo jednostavniji i efikasniji način da dođete do istog Display Properties okvira za dijalog je da upotrebite kontekstni meni. U suštini, kontekstni meni je lista komandi koje se pojavljuje kada kliknete desnim tasterom miša dok se kursor nalazi na objektu na ekranu. U aktuelnom scenariju mi radimo sa Desktop-om. Da biste došli do Display Properties prozora kliknite desnim tasterom miša na bilo koji prazan prostor na desktopu i iz kontekstnog menija selektujte Properties. Otvoriće se Display Properties okvir za dijalog sa fokusom na prvoj kartici.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272