Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Projekat Gutenberg dostupan na mobilnim telefonima

Samo u slučaju da do sada niste znali, Gutenberg Project je biblioteka besplatnih knjiga na Internetu čije je autorsko pravo isteklo u SAD-u i najstariji Internet provajder besplatnih elektronskih knjiga.

Sada je Wattpad dodao značajni deo kataloga Gutenberg projekta u svoju aplikaciju za mobilni telefon i korisnici će moći da preuzmu 17.000 knjiga na svoje mobilne telefone. Wattpad je servis čiji sadržaj kreiraju korisnici koji upload-uju svoja škrabanja tako da ona zahvaljujući ovom servisu mogu da se čitaju kroz besplatan program za mobilne telefone.

Aplikacija je dostupna za većinu mobilnih telefona sa Java operativnim sistemom i uključuje svestran sistem za pretragu i preuzimanje. Iako je servis trebao da uključuje samo sadržaj kreiran od strane korisnika, lako možete da pronađete I kompletnu seriju Harry Potter-a kao i ostale popularne knjige.

Po Wattpad-u, oni će ukloniti bilo koji sadržaj ako i kada se neko žali, ali je poenta u tome da je jasno da su neke knjige koje su dostupne i dalje unutar autorskih prava. Za sada će Gutenberg projekat biti dostupan korisnicima mobilnih telefona za besplatno preuzimanje velikog broja knjiga u različitim formatima, knjiga čija su autorsko prava u SAD isteklo.

”Misija projekta Gutenberg je jednostavna: Da ohrabri kreiranje i distribuciju eBook-ova” rekao je Michael Hart, osnivač Gutenberg projekta, kada je komentarisao Gutenberg filozofiju. “Cilj ove misije je da što je više moguće ohrabri sve one koji su zainteresovani za kreiranje eBook-ova i da im pomogne da ih podele sa drugima”. Kombinacija Wattpad-ovog besplatnog servisa i eBook projekta Gutenberga čini najveću digitalizovanu biblioteku koja je odmah dostupna većini korisnika elektronskih uređaja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272