Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

RapidShare, poznati servis za deljenje fajlova ja zatvoren?

RapidShare, popularni web sajt za hostovanje koji su koristili i programeri i pirati podjednako je izgleda zatvoren, barem privremeno, u skladu sa sudskom odlukom. Heise Online izveštava da je GEMA, nemačka agencija, podnela tužbu protiv RapidShare-a, tvrdeći da ovaj servis hostuje materijale zaštićene autorskim pravima, a veliki broj korisnika po forumima potvrđuje ove navode.

GEMA traži od RapidShare-a da obezbedi podatke koji će pokazati koliko fajlova koji predstavljaju autorske radove GEMA članova je hostovano na njihovim serverima. RapidShare je već u prošlosti rekao da oni ne proveravaju i ne kontrolišu fajlove koje korisnici aplouduju.

Mi smo u zadnjih nekoliko godina videli da kompanije, kao što je YouTube, mogu da razviju aplikacije koje će detektovati materijale zaštićene autorskim pravima. Ali smo takođe videli da nijedan od ovih sistema nije savršen i da se može prevariti. Zato će biti interesantno videti da li će RapidShare pokušati da se odbrani, obećati da će ugraditi neku vrstu filtera, ili će nestati u ništavilu.

Još jedno otvoreno pitanje je šta će se desiti svim onim članovima RapidShare-a koji imaju plaćene naloge? Iako je RapidShare obezbeđivao neke osnovne servise besplatno, korisnici su morali da plaćaju određenu mesečnu svotu ako su želeli brže daunlodovanje i mogućnost simultanog daunlodovanja više fajlova.

Ažuriranje vesti: Nakon pisanja ovog članka pojavile su se informacije da se RapidShare ponovo aktivirao. Izgleda da su izveštaji o zatvaranju ovog servisa bili lažni jer se sve vratilo u normalu. Ili je možda ekspresno rešen spor izvan suda?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272