Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Rasteretite svoj mozak

Osećate li kao da u glavi imate previše stvari o kojima morate da vodite računa? Jeste li umorni od stalnih prelazaka sa aktivnih aplikacija na program za vođenje beležaka, koji ste uzgred zaturili negde iza hrpe otvorenih prozora na desktopu? Ponekad se mogućnost istovremenog otvaranja više programa može pretvoriti u pravu glavobolju, baš kao što i sposobnost  ljudskog mozga za takozvani multitasking može dovesti do gubitka koncentracije i bespotrebnog utroška dragocenog vremena (doduše, neki će možda ustvrditi da to nije tačno, jer su brojne studije pokazale kako muškarci i žene na neke stvari pomisle po nekoliko puta u minuti – a ovde ne govorimo samo o seksu – tako da bez multitaskinga niko ne bi mogao da radi duže od, recimo, 15 minuta dnevno).

Ipak, kada je reč o ljudskom mozgu i sposobnosti neke osobe da se koncentriše na posao koji trenutno obavlja, tu verovatno može, u izvesnoj meri, pomoći Yoga i slični oblici meditacije, mada ja lično nisam iz te priče. Ono na šta ovde želim da vam skrenem pažnju jeste jedna softverska aplikacija za upravljanje informacijama koja je, pored nove oznake verzije, osvežena i nekim novim karakteristikama...

Razvijen od strane Synium Software-a, NoteMind je program za upravljanje informacijama, koji radi pod operetivnim sistemom Mac OS X i omogućava vam kreiranje beleški (notes) jednostavnim pritiskom na određenu kombinaciju tastera, a da pritom sve vreme ostaje u pozadini, iza prozora aktivnih aplikacija u kojima trenutno radite. Od podataka koje možete kopirati u ovaj program pomenućemo slike, PDF fajlove i web linkove, a kada ove stavke jednom ubacite u bazu podataka, automatski će biti kreirane svojevrsne “mape uma” (mind maps), u obliku grana na direktorijumskom stablu, dajući vam odličan pregled dokumenata koje ste usput prikupili.

U ovu bazu podataka možete ubacivati i zvučne “zabeleške”, a svi uneti podaci će u pozadini biti automatski indeksirani, usled čega će MindNote kasnije moći brzo da pronađe tražene sadržaje unutar sopstvene baze podataka, u bilo kom folderu na vašem hard drajvu, pa čak i na World Wide Webu.

Verzija NoteMind 1.4, koja može da radi pod operativnim sistemom Mac OS X 10.4 ili novijim, košta 20 dolara, a shareware verziju ovog programa, u obliku univerzalnog binarnog fajla, možete besplatno preuzeti sa web sajta kompanije Softpedia, preko ovog linka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272