Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

REFOTO broj 117 je izašao iz štampe

Refoto broj 117


Fotografi


Nino Rakićević je fotograf i profesor u belom svetu koji je napravio velik uspeh kako na umetničkom tako i profesionalnom planu. Marcin Gorski dolazi nam iz Poljske  s pričom o Portugalu u koji je zaljubljen baš kao i u crno-beli film. Darko Nikolić predstavnik je nove generacije koja kreativno koristi pametni telefon i čuvenu aplikaciju Instagram.

Popularna istorija fotografije

Jedan deo istorije fotografske umetnosti pripada i festivalima fotografije. Danas ih ima mnogo svuda u svetu ali pravih, velikih i značajnih ima malo.

Svet u fokusu

Predstavljamo vam nagrađene fotografije konkursa Sony World Photography Awards 2015.

Dešavanja

Najviše pažnje tokom predhodna dva meseca privukle su manifestacije Photodays 2015 koja je održana u Rovinju, a tu je i prikaz nagrađenih radova sa Dana fotografije u Srbiji koja se tradicionalno održava u Čačku. Zanimljivi su i prikazi sa Nikkor Press Event susreta u Atini, IUPC takmičenja u podvodnoj fotografiji, zatim tu jeNOOR Masterklas u Beogradu, Betin konkurs novinske fotografije i još mnogo toga. A šta se dešavalo ili će se dogoditi možete pročitati u rubrici Aktuelnosti.

Foto škola

Vladimir Červenka ovoga puta se bavi rakursom, odnosno uglom snimanja, a tu je i završni tekst o Adobe Photoshop Lightroom 5 programu.

Štapom i kanapom


Ako imate vešte ruke kao Milan Živković ne propustite ovaj članak o raznim dodacima i pomagalima u studiju koje možete sami sklopiti uz nešto materijala i puno ideja.

Tehnika


Nikon 1 J5 ima retro izgled ali i najnoviju tehnologiju koja podrazumeva CMOS senzor CX formata, rezoluciju od 20,8 Mpix bez niskopropusnog filtra, i 4K video.
Pametni telefoni postali su ozbiljan alat za fotografisanje i snimanje, na testu smo imali Samsung Galaxy S6 i HTC One M9.
Vreme je za letnje avanture i spermili smo prikaz kompaktnih fotoaparata koji ih mogu najbolje zabeležiti.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272