Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Roboti će voditi ceremonije venčanja u Južnoj Koreji

Kada se pomenu roboti, svima je jasno da je Azija tu najjača. Oni se nalaze nekoliko generacija ispred Amerikanaca i čitav vek ispred ostalih zemalja. Sonyjev AIBO je bio prvi robot pas koji je prepoznavao reči i objekte, a Hondin ASIMO je prvi humanoidni robot koji zna da hoda na dve noge koji podražava ljudsku motoriku do brzine od 6 km na čas (3.7 mph).



Kompanija iz Južne Koreje je razvila robota koji će voditi ceremonije venčanja ovaj vikend. Kreatori ovog robota kažu da je ovo prvi put da robot vodi ceremonije venčanja.

Ime robota je Tiro i napravio ga je Hanool Robotics, koji će asistirati u civilnoj ceremoniji za Seok Gyeong-Jae, jednog od inženjera koji ga je dizajnirao i njegove neveste u nedelju u Daejeon-u, 130 kilometara južno od Seoul-a.

Oni nisu potvrdili da li će Tiro da vodi događaje i posle venčanja, ali čim njegove obaveze budu izvršene"Tiro će biti nadograđen za različite druge namene", rekao je Hanool zvaničnik Kim Dae-Hyun.

Robot vredan 215,000 dolara će govoriti slatkim ženskim glasom i imaće društvo drugih robota koji će biti upotrebljeni da ovde oste ili izvode određene predstave na ceremoniji venčanja.

Izgleda da Južnokoreanci jako vole robote, pošto je prošlog meseca robot po imenu OFRO dobio posao kao školski čuvar bezbednosti, a prošli septembar vlada je otkrila ratnog robota načičkanog mitraljezima koji će podržavati trupe duž žestoko utvrđene granice sa Severnom Korejom.

Uskoro će roboti biti primenjeni na način sličan onom koji smo mogli da vidimo u filmu "iRobot". Roboti budućnosti će moći da preuzmu neke profesije ljudi, kao šro su konstrukcioni radnici niskog stepena stručnosti, medicinske sestre, ili (zašto da ne?) profesionalni rvači.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272