Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Skype Defender krade vaše lozinke

Novi zlonamerni program pokušava da ukrade lozinke korisnika tako što se pretvara da je Skype Defender, program koji bi trebao da zaštiti vašeg VoIP klijenta. Skype-ovi programeri su potvrdili ovu pretnju i izjavili su da je nekoliko provajdera antivirusa uključujući F-Secure i Symantec već ažuriralo svoje programe da bi detektovali i uklonili zlonamerni program. Pretnja se distribuira kao 65404-SkypeDefenderSetup.exe, izvršni fajl koji je identifikovan kao Infostealer, Trojan koji pokušava da ukrade korisničko ime i lozinku. Nakon što je instalacija završena on će otvoriti ekran za logovanje, sličan Skype-ovom, koji će tražiti da unesete informacije o nalogu.

"Skype Defender Installed! Please login to your account to apply new plugins" je poruka koju prikazuje polje sa porukom nakon što je instalacija završena. Ne zaboravite da možete lako da otkrijete ekran za logovanje zlonamernog Skype-a po dugmetu "Sign in" koje izgleda drugačije nego originalno. Kada napišete korisničko ime i lozinku, Trojan vas obaveštava da Skype ime i lozinka nisu prepoznati ali je informacija poslata na tajni web sajt.

"Neki korisnici Windowsa su zaraženi zlonamernim programom koji imitira Skype program i pokušava da ukrade osetljive informacije. 65404-SkypeDefenderSetup.exe je klasifikovan kao Infostealer, tojest, Trojanski konj koji pokušava da ukrade osetljive informacije kao što su informacije za logovanje" spominje se u Skype blogu.

"Da biste uklonili zlonamerni program, ažurirajte antivirusni program. Trenutno, mi smo obavestili F-Secure, TrendMicro, Symantec, WebSense, i FaceTime Security Labs. Za ručno uklanjanje je dovoljno da izbrišete 65404-SkypeDefenderSetup.exe fajl."

Ljudi iz F-Secure-a su izjavili da su oni već ažurirali svoju definiciju virusa i da njihova antivirusna tehnologija identifikuje pretnje kao što je Trojan-Spy.Win32.Skyper.B. Međutim, i dalje vam savetujemo da ažurirate antivirusnu zaštitu i da izbegavate daunlodovanje potencijalnog Skype Defendera zato što bi on mogao ozbiljno da ošteti vaš računar.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272