Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Sledeće verzije Windowsa i Office-a u mraku, korisnici napuštaju Microsoft

Strategija da zadrži korisnike u neznanju kada se radi o sledećim izdanjima Windows operativnog sistema i Office paketa se Microsoftu već obija o glavu. Kupci Microsoftovog Software Assurance-a su počeli da traže alternative za Microsoftove programe koji su dosad koristili za posao. Software Assurance je predstavljen 2001. godine i nije bio poslovni model koji je zdušno prihvaćen. Većina korisnika koje je Microsoft ubedio da upotrebe ovaj program za održavanje svojih licenci sada razmišljaju o tome da stave tačku na svoje Software Assurance ugovore sa kompanijom. Novi izveštaj iz Forrestera otkriva da 26 procenata korisnika koji su intervjuisani neće da obnove svoje ugovore o licenciranju.

"Veliki broj Microsoftovih korisnika se suočavaju sa odlukom o obnavljanju licenci ove godine, i ove odluke nisu lake. Naročito se to odnosi na korisnike koji imaju Software Assurance (SA), koji kada se na tržištu pojavi novo izdanje mogu da ih instaliraju u bilo koje vreme koje izaberu, ali mnogi se pitaju o budućoj vrednosti ove ponude. Računica vezana za kupovinu SA (29 procenata od licence za desktopove) za sledeće tri godine bez garancije da će vratgiti investiciju dovodi do toga da se korisnici uzdržavaju od kupovine novih licenci i traže atraktivnije opcije. Produžavanje rokova izdavanja, nesigurne putne mape proizvoda, složenost, cena i vreme koje je povezano sa instaliranjem novog izdanja čini vrednost ovog proizvoda još nepouzdanijom", otkriva Foresterov izveštaj.

U stvari samo je 11 procenata ispitanika izjavilo da razmišljaju o obnavljanju ugovora. Drugih 18 procenata je potvrdilo da će razmotriti obnavljanje samo za neke proizvode, dok je 13 procenata neodlučno ali razmišljaju da nastave sa Microsoftom, dok je 31 procenat ispitanika neodlučno. Pored činjenice da Microsoft ne obezbeđuje informacije o napretku aktuelno dostupnih proizvoda kao što je Windows Vista i Office 2007, kompanija isto tako ne govori o budućim izdanjima operativnog sistema niti Office paketa. Forrester ističe činjenicu da su Software Assurance korisnici razočarani stalnim produžavanjem rokova izdavanja nadgranji. SA klijenti su obuhvaćeni samo sa tri godine izdanja i ažuriranja. Pored toga, cene koje su uključene u Software Assurance licence mogu da budu veće nego cena novih licenci.

“Microsoft nije objavio putnu mapu za više proizvoda koji su izdati prošlog novembra - tu se pre svega misli na Windows Vistu, Office 2007, Sharepoint 2007, Exchange 2007, i tako dalje" rekao je Forrester. “Neformalno, Microsoft je rekao korisnicima da očekuju manja izdanja svake dve godine, a velika izdanja svake četvrte godine. Šta je to veliko a šta malo do dana današnjeg je ostalo nedefinisano. Ova nesigurnost koja se odnosi na izdavanja novih proizvoda veoma teško može da opravda obnavljanje trogodišnjeg SA ugovora".

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272