Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Sony Ericsson će proizvoditi jeftinije telefone

Jeftini telefoni srednje klase su odgovorni za značajan deo profita mnogih proizvođača mobilnih telefona. Zato će Sony Ericsson izdati novu liniju jeftinijih uređaja kao odgovor na potrebe široke publike.

Sony Ericsson je do sada već dobro poznat zahvaljujući njegovim Cybershot i Walkman linijama mobilnih telefona. Obe linije dolaze sa ekstremno unapređenim performansama kako bi omogućili visoko kvalitetno fotografisanje ili poboljšano iskustvo u slušanju muzike. Čak šta više, kompanija je izdala nekoliko ograničenih izdanja svojih uređaja, kako bi omogućulu zaluđenicima da poseduju specijalne uređaje izdate u malim serijama.

Sa druge strane, Nokia je poznata kao vodeći proizvođač mobilnih telefona naročito zahvaljujući njihovim jeftinim i srednje jeftinim uređajima koji se odlično prodaju u manje razvijenim zemljama. Sony Ericsson sada cilja na isto tržište i fokusira se na razvijanje rešenja za proizvodnju jeftinijih i efikasnijih mobilnih telefona koji će biti dostupni većini ljudi.

«Mi želimo da u relativno kratkom periodu postignemo značajan uspeh u ovom segmentu tržišta mobilnih telefona» rekao je Husni El Assi, generalni direktor Sony Ericssona za srednji istok i severnu Afriku. «Da bismo to postigli, treba da radimo na jačanju našeg portfolija» nastavlja on.

Ovi mobilni telefoni će se prodavati naročito na srednjeistočnom i afričkom tržištu gde se nalaze zemlje u razvoju koje tek sada otkrivaju prednosti mobilne tehnologije. Jeftini proizvodi su najcenjeniji u ovim zemljama i na njih otpada najveći deo prodatih uređaja.

Sony Ericsson se nada da će im ova promena u strategiji omogućiti da za nekoliko godina skoče sa četvrtog na drugo mesto u prodaji mobilnih telefona širom sveta i da budu ispred Motorole i Samsunga, a iza Nokije.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272