Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

WordPress kreiranje veb aplikacija

WordPress kreiranje veb aplikacija

Popust cena: 2200 rsd

WordPress 4.x u celosti

WordPress 4.x u celosti

Popust cena: 1000 rsd

Šta obuhvata knjiga WordPress 5 u celosti

Šta obuhvata knjiga WordPress 5 u celosti

Poglavlje 1, Uvod u WordPress - u ovom poglavlju opisano je šta je to što WordPress čini odličnim softverom za pokretanje veb sajta (bez obzira da li je to blog ili ne). WordPress sadrži prvoklasne funkcije i toliko je fleksibilan da stvarno možete da uradite sve što želite. Pronaći ćete ogromnu količinu online izvora. Pored toga, jednostavan je za upotrebu i nisu vam potrebne specijalne veštine ili prethodno iskustvo da biste ga upotrebili. I na kraju ali ne i najmanje važno, besplatan je!

Poglavlje 2, Početak rada u WordPressu - u ovom poglavlju opisano je kako da instalirate WordPress na udaljenom serveru, promenite osnovna standardna podešavanja za blog.

Poglavlje 3, Kreiranje sadržaja bloga - u ovom poglavlju naučićete sve što treba da znate u vezi dodavanja sadržaja na blog a zatim i upravljanja tim sadržajem. Opisaćemo kako da napišete prve postove i kako da koristite kategorije, oznake i komentare.

Poglavlje 4, Stranice, medija fajlovi i importovanje/eksportovanje sadržaja - u ovom poglavlju istražićemo sve tipove sadržaja koje WordPress može da obradi. Moći ćete da kreirate statične stranice, koje nisu deo stalnog bloga, da dodate različite tipove medija fajlova u postove i kreirate privlačne galerije za prikaz fotografija i drugih slika.

Poglavlje 5, Dodatni moduli – šta su oni i zašto su nam potrebni - u ovom poglavlju opisano je šta su dodatni moduli, zašto da ih upotrebite, gde da ih nabavite i kako da budete u toku i saznate kada se novi i korisni dodatni moduli objave u zajednici.

Poglavlje 6, Zaštita WordPress veb sajta - u ovom poglavlju predstavljena je tema bezbednosti veb sajta i objašnjeno je kako se to odnosi na WordPress. Čak i ako je WordPress prilično bezbedan, učenje principa vas može poštedeti velikih nevolja na putu.

Poglavlje 7, Biranje i instaliranje tema – u ovom poglavlju opisano je kako da upravljate osnovnim izgledom WordPress veb sajta. Takođe ćete naučiti gde da pronađete teme, zašto su one korisne i kako da implementirate nove teme u WordPress veb sajt.

Poglavlje 8, Prilagođavanje izgleda/dizajna vašeg veb sajta – u ovom poglavlju istražićete kako da upravljate vidžetima i navigacionim menijima i kako da koristite osnovne funkcije prilagođavanja rasporeda za dalje poboljšanje mogućnosti celog veb sajta. Takođe je opisan WordPress Customizer, koji je interfejs, jednostavan za upotrebu, i omogućava vam da prilagodite izgled teme i kako će se ona izvršavati.

Poglavlje 9, Kreiranje sopstvene teme – u ovom poglavlju objašnjeno je kako da kreirate sopstvenu temu. Koristeći najosnovnije HTML i CSS mogućnosti, možete da kreirate dizajn i pretvorite ga u potpuno funkcionalnu WordPress temu.

Poglavlje 10, Integrisanje društvenih medija, podkasting i HTTPS – u ovom poglavlju istražićete integraciju društvenih medija, podkasting i HTTPS, koji govore o zaštiti veb sajta dodavanjem dodatnog nivoa enkripcije u komunikaciju između pretraživača i veb sajta.

Poglavlje 11, Kreiranje dodatnih modula, vidžeta i predstavljanje REST API-ja – u ovom poglavlju ćete naučiti sve što treba da znate o kreiranju dodatnih modula i vidžeta: kako da strukturirate PHP fajlove, gde da postavite funkcije i kako da upotrebite kopče. Takođe ćete naučiti da dodajete stranice za upravljanje i izgradite vidžete koje pokreće dodatni modul.

Poglavlje 12, Kreiranje veb sajta koji nije namenjen za blogove, prvi deo – Osnove – u ovom poglavlju ćete istražiti beskrajne mogućnosti WordPressa kada je reč o njegovoj upotrebi za pokretanje različitih vrsta veb sajtova. U poglavlju je predstavljena prva grupa veb sajtova koji nuisu namenjeni za blogove i opisuje detaljno kako da ih izgradite u standardnoj WordPress instalaciji.

Poglavlje 13, Kreiranje veb sajta koji nije namenjen za blogove, drugi deo – Veb sajtovi za elektronsku trgovinu i prilagođeni elementi sadržaja – u ovom poglavlju opisani su neki dodatni tipovi veb sajtova koji nisu namenjeni za blogove i predstavljeni su neki tehnički aspekti izgradnje ovih sajtova.

Rezervišite knjigu po pretplatnoj ceni

LINK ZA REZERVISANJE KNJIGE

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272