Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Šta ćemo videti na CTIA Wireless konferenciji

Dok će Apple-ov takozvani "Isusov telefon " imati značajan uticaj na tržište mobilnih telefona u 2008. godini, veliki broj proizvođača mobilnih telefona će se potruditi da se distancira od Apple-a tako što će ponuditi multimedijalne aplikacije i funkcije usmerene na razonodu - a ne hardverske funkcije kao što je tačskrin ili megapikseli. A da biste svu tu raznolikost i novotarije videli nema boljeg mesta od godišnje CTIA Wireless konferencije koja traje od 1. do 3. aprila u Las Vegasu.

Naše želje su jedno, ali postoje neke konkretne stvari koje će biti prvi put viđene na CTIA konferenciji. Da bismo vam malo pravili zazubice, samo ćemo u kratkim crtama natuknuti o proizvodima koje planiraju velike kompanije.

Nokia

Iako proizvode pametne i moćne uređaje (hello, N95), Nokia pati od užasne prodaje i loše prezentacije brenda u SAD-u. Međutim, šire se glasine da će ovaj proizvođač mobilnih telefona na CTIA objaviti proizvodnju CDMA-osposobljenog uređaja za Sprint ili Verizon ili za oba. Sparivanje Sprinta i Nokije ima smisla imajući u vidu vrhunske sposobnosti pretraživanja Nokia mobilnih telefona i Sprintove veoma brze mreže prenosa podataka (najbrže od svih provajdera mobilne telefonije).

Sony Ericsson

Sony Ericsson će žestoko da promoviše svoj Experia X1. Ovaj iClone može da se pohvali sa tačskrinom, ali ne i čarobnim operativnim sistemom. Ispod zamamnog 3-inčnog VGA ekrana krije se poznati Windows Mobile operativni sistem. Sony Ericsson će reklamirati Experia X1 kao mobilno rešenje za posao i zabavu.

Google

Mi smo uzbuđeni kao bilo koji drugi korisnik što ćemo u skoroj budućnosti moći da se poigramo sa mobilnim telefonima opremljenim Androidom. Ali ako očekujete veliku najavu i pompu, onda nastavite da sanjate. Greengart kaže, "Ja mislim da nećete videti najavu bilo kakvog specifičnog proizvoda. Android mobilni telefoni verovatno neće biti dostupni sve do četvrtog kvartala, a svakako ne očekujem da Android telefoni budu lansirani na CTIA konferenciji."

Motorola

Šta god da Motorola uradi to će se nalazi u senci odvajanja njenog odeljka za mobilnu telefoniju od ostatka kompanije. Ali to nije sprečilo pojavu fotografija onoga što bi mogao da bude ROKR E8 muzički telefon. Takođe mogu da se čuju glasine o Kodakovom mobilnom teleofnu opremljenom sa kamerom od 5 megapiksela od Moto-a.

Samsung i LG

Ove dve kompanije vole da koriste pristup preplavljivanja prilikom izbacivanja novih proizvoda. CTIA neće biti izuzetak. "Samsung i LG obično izbace gomilu proizvoda kako bi videli šta je ono što će privući posetioce. Očekujte još tačskrin uređaja od obe kompanije," kaže Greengart.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272