Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Šta se događa po regionu

Kraljevo

Kada su krajem prošlog veka socijalisti u Kraljevu lansirali ideju da se na Zapadnoj Moravi kod sela Sirča gradi luka jer će sever Evrope sa Dunava, preko Velike Morave, kanalom biti povezan sa Vardarom i Egejskim morem, članovi kraljevačkog „Otpora“ organizovali su na Ibru „porinuće Titanika“, ismevajući ovu ideju. Malo se tada znalo da je tu ideju skoro sto godina ranije promovisao kralj Aleksandar i da je o njoj razmišljala cela Evropa. Govoreći o velikim nacionalnim projektima koje imaju sve zemlje, na ovu ideju se nedavno u Vrnjačkoj Banji osvrnuo i predsednik Boris Tadić.

blic.co.yu

Šabac - Jalovišta cinka u Šapcu prete Savi

Jalovište cinka u "Zorkinoj Obojenoj metalurgiji" zbog blizine Save ugrožava naselja duž ove reke. Zbog toga je urađen projekat koji se bavi ovom problematikom i koji je finansijski pomogla Evropska unija. Projekat započet u februaru 2007. ima za cilj jačanje vodnih resursa, a za početak je napravljen spisak svih zagađenih lokaliteta u Srbiji. U najužem ozboru našla su se tri lokaliteta, među kojima i šabačka fabrika. Ovom prilikom predstavljene su specifičnosti Šapca, kao i trenutno stanje u "Zorka Obojenoj metalurgiji".

danas.co.yu

Čačak

Jedna od najstarijih i najznačajnijih obrazovnih ustanova u Srbiji, čačanska Gimnazija, početkom oktobra proslaviće 170. godišnjicu osnivanja. Centralna proslava zakazana je za 8. oktobar, kada će u školi biti otkrivena spomen-ploča arhitekti Dragutinu Maslaću koji je 1912. godine projektovao današnju zgradu škole, a koja je građena 1926. godine.

danas.co.yu

Kragujevac: Čuvaju srpsku „dvojku“

Veseleći se uz orkestar Mome Stanojevića i braću Bajić, organizatori su uputili apel Srbiji da neguje tradicionalnu narodnu pesmu. Svečanost je počela blagoslovom Milosava Živanovića, sveštenika crkve iz Grivca

glas-javnosti.co.yu

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272