Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Tačskrinovi su budućnost mobilnih telefona

Svet je poludeo za tačskrin mobilnim telefonima

Od kada je Apple lansirao iPhone svi pričaju o njegovom ekranu osetljivom na dodir. LG je najavio svog rivala iPhone-a, a Prada-in adut na tržištu mobilnih telefona takođe ima korisnički interfjes koji je u potpunosti zasnovan na ekranu osetljivom na dodir.

Budimo iskreni, jedina karakteristika koja daje za pravo Apple-u da tvrdi da se njihov iPhone nalazi pet godina ispred ostalih mobilnih telefona na tržištu je ekran.

Njegov ekran koristi novu tehnologiju koja se zove Multi-touch, koja omogućuje prepoznavanje više od jedne tačke kontakta na ekranu u jednom trenutku. Ovo omogućuje angažovanje šireg raspona komandi i omogućuje da se oslobodimo uređaja kao što su miševi i olovke, koji mogu da aktiviraju samo jednu tačku ekrana u jednom trenutku. Na primer, na iPhone-u vi možete da zumirate unutra i napolje iz objekata kao što su web stranice i fotografije tako što ćete ih "štipnuti" i "odštipnuti", tojest širiti ili skupljati dva prsta na ekranu, kao da širite ili skupljate sliku.

Ekran osetljiv na dodir omogućuje korišćenje QWERTY tastature koja će se pojaviti na ekranu ako je potrebno i koja bi trebalo da omogući veći komfor od kucanja pomoću malih tastera na Blackberry-ju.

U međuvremenu, ni Samsung ne želi da izostane u trci ekrana osetljivih na dodir. Oni kažu da njihov W559 nudi prvi ekran sa "taktilnim fidbekom ". VibeTonz sistem omogućuje da se dugme na ekranu oseća kao da je mehaničko, omogućujući lakše korišćenje mobilnih telefona kada ekran nije najbolje vidljiv. On takođe može da se konfiguriše da se ponaša na različite načine kada dobija poruke od različitih ljudi!

Japanska mreža DoCoMo ima nešto još bolje. Tokom lansiranja D800iDS, novog mobilnog telefona osetljivog na dodir koji podseća na Nintendo DS, oni su takođe prikazali telefon koji deluje na čula na različite načine. On emituje miris koji opušta! Sony Ericsson SO703i dolazi sa "zamenljivim mirisnim materijalima " koji služe za opuštanje korisnika dok telefonira i poseduje devet različitih aroma!

Izgleda da su ekrani osetljivi na dodir budućnost, a mi stvarno nemamo ništa protiv, ako to znači da će proizvođači da izbacuju više modela kao što je onaj od Nokia-e na slici gore. Aeon je na žalost trenutno samo prototip, ali će uskoro početi kampanja na svetskom nivou kako bi se krenulo sa njegovom proizvodnjom. Aeon je definitivno najlepši mobilni telefon koji smo ikada videli!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272