Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Top 10 Google proizvoda

Google je kompanija koja poseduje impresivan broj proizvoda u više kategorija kao što su video rešenje, mail servisi, kalendar, blogovi i brojne tehnologije za pretragu uključujući vesti, posao, mape, grupe i patente. Očigledno, svaki klijent Google proizvoda ima svoje sopstvene omiljene servise koje koristi svaki dan za određene aktivnosti. U nastavku ovog teksta predstavićemo vam top 10 Google rešenja sa kratkim opisom svakog servisa.

Google Search

1. Google Search je cenjen kao najbolja mašina za pretraživanje na Internetu zato što obezbeđuje impresivnu količinu informacija sa velikog broja web sajtova širom sveta. Ja ga svakodnevno koristim za određene aktivnosti tako da pretpostavljam da je prilično popularan među korisnicima Interneta.

Gmail

2. Gmail je mail rešenje koje obezbeđuje Google. Pojavio se 1. aprila 2004. godine i dostupan je kao besplatan javni program. Od datuma izdavanja, Gmail je bio dostupan samo po pozivanju, tojest korisnici su mogli da se registruju za servis koristeći poziv koji im je poslao drugi korisnik proizvoda. Servis je poboljšavan više puta ali je trenutno najvažnije unapređenje funkcija Mail Fetcher koji omogućava korisnicima da prime do 5 POP3 naloga direktno u Gmail inbox. Još jedno važno poboljšanje je Google Talk interoperabilnost koja pomaže Gmail korisnicima da komuniciraju sa prijateljima i porodicom pomoću interfejsa mail servisa.

Image Search

3. Image Search je tehnologija koja predstavlja deo Google Search-a i omogućava vam da pronađete slike sa web sajtova koji se nalaze na celom Internetu. Ova tehnologija je bila tema dobro poznate rasprave zato što je kompanija poboljšala interfejs ali nakon žalbi velikog broja korisnika, Google je odlučio da se vrati na stari izgled.

Google News

4. Google News je jedno od najpopularnijih izvora informacija na Internetu zato što prima vesti i najnovije naslove iz skoro 4500 publikacija iz celog sveta. Iako proizvod prikazuje samo naslove i postavlja link ka originalnom izdavaču, često je kritikovan zbog primanja pohvala za sadržaj koji nude drugi izvori.

You Tube

5. YouTube je vodeći među online video servisima koji vam omogućava da uploadujete, delite i komentarišete video snimke sa prijateljima ili ostalim članovima zajednice. Proizvod je kupljen oktobra 2006. godine za 1.6 milijardi dolara i doveo je do brojnih sudskih sporova, u kojima je kompanija optuživana za izdavanje video snimaka bez autorizacije.

Google Maps

6. Google Maps je verovatno najpopularnije rešenje u svojoj kategoriji, koje omogućava korisnicima da prikažu mape i ostale slike koje su snimljene direktno sa satelita. On se koristi u mnogim domenima; čak su se i teroristi povezivali na servis da bi organizovali napade na Britanske trupe koje se nalaze u Basra-i.

Docs&Spreadsheets

7. Docs & Spreadsheets je cenjen kao Office rešenje koje je obezbedio gigant pretrage i koje omogućava korisnicima da kreiraju, edituju i dele dokumente pomoću jednostavnog interfejsa zasnovanog na webu. Proizvod je dostupan besplatno tako da pretpostavljam da će vremenom postati najveći rival dobro poznatom Microsoftovom rešenju.

Blogger

8. Blogger je blog servis koji je razvio gigant pretrage da bi pomogao korisnicima da postave i komentarišu članke koje su napisali brojni autori. Nedavno, kompanija je otkrila finalnu verziju Bloggera koja ima novi interfejs sa novim uzbudljivim funkcijama.

AdSense

9. AdSense je trenutno najprivlačniji servis koji je obezbedio gigant pretrage zato što on korisnicima omogućava da zarade novac brže i lakše putem postavljanja oglasa na njihove web sajtove. Rešenje je zasnovano na proceduri plaćanja po kliku zato što automatski prenosi određenu količinu novca na nalog vlasnika svaki put kada korisnik klikne na oglas.

Google Video

10. Google Video je još jedno video rešenje koje obezbeđuje Google i koje ima skoro iste funkcije kao YouTube ali je trenutno u probnoj verziji. Iako kompanija sada ima dva slična proizvoda njeni predstavnici tvrde da će Google Video nastaviti da postoji ali će biti zasnovan na sadržaju koji oni obezbeđuju.

Dakle, ovo je naših top deset Google proizvoda. Slobodno komentarišite ali ne gubite iz vida da su ovo najpopularniji servisi koje Google obezbeđuje po našem mišljenju, tojest radi se o našem subjektivnom stavu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272