Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Otkrivanje jednostavnosti - funkcionalno programiranje

Otkrivanje jednostavnosti - funkcionalno programiranje

Popust cena: 2370 rsd

KOD, skriveni jezik kompjuterskog hardvera i softvera, prevod drugog izdanja

KOD, skriveni jezik kompjuterskog hardvera i softvera, prevod drugog izdanja

Popust cena: 2460 rsd

Trolltech traži programere

Trolltech (prethodno poznat kao Quasar Technologies) je kompanija za računarski softver iz Osla, u Norveškoj. Oni obezbeđuju platforme za razvoj programa kao i servise za konsultacije sa ekspertima.

Njihov glavni proizvod je Qt, lak za upotrebu, višeplatformski, C++ grafički korisnički interfejs (GUI). Pored GUI toolkit-a, Qt takođe dolazi opremljen sa različitim paketima  kao što su strukture podataka i biblioteka za mrežu.

Prema poslednjim informacijama, Trolltech kompanija je ponudila besplatne telefone i programerske alate onim programerima koji žele da programiraju na Qtopia programerskom okviru za razvoj programa za mobilne telefone, u toku programa koji se zove Qtopia Greenphone Grant Program.

“Trolltech je ponosan što sponzoriše Qtopia Greenphone Innovation Grant program. Namena ovog programa je da otvori Trolltech-ov Greenphone, Linux mobilni programibilni uređaj za neograničene programske inovacije i u ruke najboljih programera, kako bi dobio vrhunske aplikacije ..." napisao je zvaničnik Trolltech-a na web sajtu kompanije.

Za ovaj program, David Bialer, direktor ekosistema je rekao:

“Ohrabrujemo programere otvorenog koda da eksperimentišu i da kreiraju nove programe tako što će učestvovati u Grant Programu”.

Oni koji su zainteresovani mogu da se prijave ovde počevši od 3. jula do 7. avgusta 2007., ali ovaj termin može da bude skraćen, u zavisnosti od toga koliko brzo nestanu uređaji koji su za to namenjeni. Prijava se sastoji od ispunjavanja formulara koji bi trebao da uključuje opis programa koji planirate da kreirate. Kreirani programi će zatim biti promovisani na Trolltech-ovom web sajtu. Pregled prijava će početi oko 3.jula 2007. godine. Prijave će biti ocenjene po kriterijumima kao što su funkcionalnost, praktična upotrebljivost i originalnost. Trenutno ocenjen kao razvojni cilj, Trolltech-ov Greenphone je prvi Linux zasnovani GSM/GPRS telefon koji ima otvoren operativni sistem koji korisnik može da modifikuje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272