Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Twitter nam pomaže da do potrebnih informacija dođemo lako i brzo

Probajte danas, jedna od poruka sa Twittera


Pokušajte danas: @KendoUI

Twitter trend Joe Biden

TREND

Obama se zahvalio preko Twittera

Predsednik SAD Barak Obama u poruci na Tweeteru zahvalio je biračima na podršci. Pošto su američke televizijske mreže proglasile Obamu pobednikom izbora u utorak, on je poslao tri poruke na Tviteru. "Ovo se desilo zahvaljujući vama. Hvala", naveo je Obama.

Američki predsednički izbori postali su sinoć najviše "tvitovan" politički događaj u istoriji SAD, sa 20 miliona poruka poslatih na toj društvenoj mreži, saopštio je Tviter."Sa 20 miliona tvitova, izborni dan postaje 'najtvitovaniji' događaj u istoriji američke politike", saopštio je rano jutros Tviter.

David Vujanic na Twitteru

David Vujanić je mladi srpski komičar, koji je opčinio Britance svojim britkim parodijama, te su ga mnogi prozvali srpski Borat, a njegovi klipovi beleže milionske preglede na Jutjubu.
Humorom protiv predrasuda: David Vujanić, alijas Brika Brika.

David se proslavio ka o momak koji se humorom bori protiv predrasuda, koje u Velikoj Britaniji vladaju prema iseljenicima iz istočnoevropskih zemalja, među kojima je i Srbija i to uz pomoć izmišljenog lika Brika Brika. Fanovi ga prate preko Fejsbuka, Tvitera i Jutjuba.

- Stereotipi se najbolje lome tako što se šališ sa njima, a najbolji komičari napravili su svoje karijere upravo podsmevajući se stereotipima. Paralelno sa studijama međunarodnih odnosa počeo sam da se bavim parodijama, po uzoru na Sašu Barona Koena, a publici ovde sam zanimljiviji samim tim što sam Srbin. Lik po kome sam postao prepoznatljiv Brika Brika zapravo predstavlja stereotip koji oni imaju prema nama, kao i prema Poljacima, Ukrajincima i drugim narodima iz istočne Evrope. On jeste vulgaran, radi na građevini, ali ljudi mu se smeju, jer kapiraju da je to samo šala - objašnjava David, koji je rođen u Kninu, ali se zbog rata sa porodicom 1995. prvo preselio u Beograd, a par godina kasnije u London. LINK.

Ponovo Rade u vlasti

Inspiracija i predlog za praćenje: @sumadijapress



 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272