Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Popust cena: 960 rsd

U utorak počinje 5. Kustendorf

5. Kustendorf

Na festivalu posvećenom budućim filmskim stvaraocima i velikanima savremenog autorskog filma, biće prikazani filmovi reditelja Kim Ki-duka iz Južne Koreje i Nurija Bilge Džejlana iz Turske, a za studente će biti organizovana i predavanja dvojice autora. Biće predstavljen nemački reditelj Anders Drezen i njegov film Zaustavljen na putu, Ejbel Ferara i ostvarenje 4:44 - Poslednji dan na Zemlji i Kim Ki-dukov Ariang.

Predstaviće se i režiserka Marđan Satrapi i njen koolega Vinsent Pinoa, autori filma Piletina sa šljivama, Aškar Farhadi sa filmom Razvod: Nader i Simin za koji je nagrađen Zlatnim medvedom u Berlinu prošle godine i autorka pobedničkog ostvarenja u Marakešu Van granica Frederika Aspok iz Danske. U selekciji „Kustendorfa" su i dva ostvarenja koja su prošle godine osvojila Gran pri Festivala u Kanu Dečko sa biciklom braće Darden i Bilo jednom u Anadoliji Nuri Bilge Džejlana.

Osim glavnih nagrada – Zlatnog, Srebrnog i Bronzanog jajeta – biće dodeljena i nagrada za najbolju kameru „Vilko Filač", koju će uručiti kamerman Martin Šec i montažer i dizajner zvuka Svetolik Mića Zajc. Za učesnike će biti organizovano i predavanje glumice Izabel Iper o njenoj ulozi u filmu Kloda Šabrola Madam Bovari.



Novina Festivala je pokretanje programa u okviru kojeg će biti predstavljena prva dugometražna ostvarenja autora koji razvijaju specifičan stil i filmski jezik.

Kako su najavili organizatori, u pratećem programu nastupiće ruska pevačica Pelagija, holandski Rozenberg trio, Adam Stinga iz Moldavije, orkestar Bobana i Marka Markovića, Stribor Kusturica i njegov bend „Trovači" i drugi.  LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272