Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Universal pokreće sopstvenu onlajn muzičku prodavnicu

Nije tajna da se se Apple i Universal Music posvađali. Dok je Apple-ov iTunes najveća onlajn prodavnica muzike u ovom trenutku, neki od najvećih umetnika se nalaze pod okriljem Universal-a. Mogli biste da kažete da ove dve kompanije trebaju jedno drugo. Ali Universal je odlučio da dopusti da njegov ugovor sa Apple-om istekne. A Universal je ove godine ponudio na preuzimanje muziku oslobođenu DRM zaštite, a za posao distribucije angažovani su Amazon, Wal-Mart, i RealNetworks a ne Apple.

Sada izgleda da se Universal sprema za frontalni napad. Business Week izveštava da ova kompanija planira da pokrene sopstvenu digitalnu muzičku prodavnicu, najverovatnije sa podrškom Sony BMG i Warner Music Group-a. glavni cilje je da se stana na put Apple-ovom monopolu na distribuciju onlajn digitalne muzike. Trenutno, glavni u muzičkim kompanijama misle da Steve Jobs ima previše moći u rukama.

Ovde stvari postaju interesantne. Universal-ova ponuda vas najverovatnije neće koštati više. Ne ako ste veliki daunloder muzike. Plan je da se ponudi mesečna pretplata od pet dolara koja će vam dati pristup ogromnoj biblioteci muzike. Vi nećete biti vlasnik muzike i ona će nestati ako otkažete servis. Ali 5 dolara mesečno je model mesečne pretplate koji stvarno ne može da bude jeftiniji. A Universal se nada partnerstvu sa kompanijama koje proizvode mobilne telefone i proizvođačima hardvera kako bi pokrio troškove. Naravno, ovo nije način na koji svet funkcioniše, i umesto da dobijete besplatnu muziku sa vašim sledećim mobilnim telefonom, najverovatnije ćete videti novi trošak od 5 do 10 dolara na računu za mobilni telefon.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272