Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Veliki memorijski kompleti za laptopove

OCZ je upravo izdao nove memorijske komplete za laptopove ali ovi kompleti za razliku od prethodnih, su veći i brži, i namenjeni su računarskim entuzijastama koji pokreću Microsoft Windows Vista-u na laptopu. Izgrađen na DDR2 tehnologiji ovaj memorijski komplet ima optimalnu frekvenciju od 800MHz (takođe poznat kao PC2-6400, gde 2 označava DDR2 tehnologiju) a tajminzi su između 5 i 15 (prilično nisko, ako imamo u vidu frekvenciju). Pošto su građeni za laptopove ovi memorijski kompleti nisu regularnog DIMM formata, već su prilagođeni za SODIMM.

Neke od osnovnih karakteristika ovih memorijskih kompleta su: 800MHz DDR2, CL 5-5-5-15, nebaferovana  memorija, potrebna voltaža je 1.8V, doživotna garancija. Postoji nekoliko veličina od kojih možete da birate pošto je OCZ počeo da ih isporučuje u sledećim veličinama: 1GB, 2GB, 2GB kit i 4GB kit.

OCZ je izdao ove komplete za korisnike kojima je potreban veći kapacitet i dobre memorijske performanse za njihove laptopove. Po rečima NordicHardware-a OCZ je objavio sledeće: "Sistemska memorija je najbrži medij za skladištenje podataka u bilo kom računarskom sistemu. Veći kapacitet RAMa može da se upotrebi da bi se zaobišao pristup hard disku, a to dramatično ubrzava operaciju bilo kog računarskog sistema. Nova linija od 800MHz 2GB SODIMM-ova ili komplet od 4GB gura laptopove u vrh performansi bilo kog 32-bitnog operativnog sistema". U drugoj izjavi OCZ je izvestio da su memorijski kompleti za laptop "građeni da obezbede optimalne nivoe kompatibilnosti koristeći komponente najvećeg mogućeg kvaliteta". Ono što ja lično najviše volim kod OCZ memorija je da imaju doživotnu garanciju, što znači da postoji veoma mala mogućnost da trebao da menjate celu hardversku platformu zbog oštećenog ili starog memorijskog modula.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272