Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Film

Ukupno: 119, strana 1 od 6

122 godine od rođenja i 122 slike Čarlija Čaplina

 

 

 

122 puta Čarli Čaplin LINK. 2. Čarli LINK. 3. Čarli u obliku jaja Link. 4. Čarli i ljubimci LINK. 5. Čarli Čaplin na konkursu za svog dvojnika se nije proslavio LINK. 6. Čarli Čaplin kao intimna depilacija LINK. 7. Čarli LINK.   8. Zombi Čarli Čaplin LINK. 9. Blizanci koji si otišli različitim putevima LINK. 10. Čarli Čaplin u 3D crtaću LINK. 11. I ja mogu da budem mali Čarli Čaplin LINK. 12. Čarli Čaplin LINK. 13. Čarli LINK. 14. Čarli za dame LINK. Kako vi vidite Čaplina?
 
   

127 sati je u bioskopima i Tvorac oblaka u knjižama

 

 

 

127 sati Film “127 sati”, novo ostvarenje priznatog engleskog režisera Denija Bojla, autora drame “Milioner sa ulice”, koja je 2009. godine osvojila osam Oskara, je prikazan na 39. Festu. Reč je o istinitoj priči o planinaru Aronu Ralstonu i njegovoj zapanjujućoj borbi za život pošto mu je stena koja se obrušila prignječila ruku i zarobila ga na usamljenoj litici u Juti, a glavnu ulogu tumači Džejms Franko.     On je momak koji obožava avanturu i putuje po nepristupačnim terenima. Ali, kada ostane zarobljen u kanjonu usred nedođije, pet dana će se boriti za život svim silama. Uloge tumače James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Sean Bott, Koleman Stinger, Treat Williams, John Lawrence . . . Film će biti na repertoaru beogradskih bioskopa Kolosej i Dom sindikata, kao i bioskopa Arena Cineplex u Novom Sadu. Avantura u knjizi - Tvorac oblaka Za Luku Metjuza opasnost visokih planinskih vrhova je klima u kojoj on uspeva . U nemilosrdnoj potrazi za ostvarenjem svojih ciljeva on bi žrtvovao sve - čak i život drugog planinara. Njegova porodica i prijatelji to znaju i plaše se. Kad ugleda ne osvojen vrh na Himalajima koji ne postoji na mapi, niko nije iznenađen njegovom opsesijom da bude prvi koji će se na njega popeti. Naručite danas.  
 
   

2013. godina i polica sa knjigama se puni - Video koji možda niste videli

 

 

 

2013. godina i polica koja se puniKako biste rešili sledeći problem? Da poželite da pročitate knjigu koja je objavljena u Mongoliji. Priča Ann Morgan. Pročitajte priču.  
 
   

4 Oskara za KRALJEV GOVOR

 

 

 

Kraljev govor U oštroj konkurenciji, mada posle dodele "Zlatnih globusa" i uručenja "BAFTA nagrada" prilično očekivano, Kolin Firt kao kralj Džordž Šesti i maestralno dočarana šizofrena balerina u filmu Darena Aronofskog "Crni labud" od strane Natali Portman obezbedili su najviše glasova Američke filmske akademije. Druga nominacija za Melisu Leo za ulogu u filmu "Borac" donela je američkoj glumici i prvu zlatnu statuetu za izuzetnu žensku epizodu. Kristijan Bejl nominovan za najbolju sporednu rolu u istom ostvarenju takođe je nagrađen Oskarom. "Društvenu mrežu" zaobišle su glavne nagrade, ali u kategorijama montaže, scenarija adaptiranog prema litararnom predlošku i muzike nije bilo boljih od autora ovog ostvarenja. Nolanov "Početak" odneo je pobede u četiri, ali sporednije kategorije za vizuelne efekte, kameru, zvuk i miks zvuka. Ubedljivo najveće razočaranje doživela je ekipa filma "Čovek zvani hrabrost" jer od 10 kategorija, u koliko je bio nominovan, ni u jednoj nije proglašen za najbolji. Oskar za originalni scenario dodeljen je Dejvidu Sajdleru (Kraljev govor), a nominovani su bili i Majk Li (Još jedna godina), Skot Silver, Pol Tamazi, Erik Džonson i Kit Dorington (Borac), Kristofer Nolan (Početak), Liza Čolodenko i Stjuart Blumberg (Deca su dobro). "Alisa u zemlji čuda" Tima Bartona nagrađena je sa dva Oskara - za scenografiju i kostime. Najbolji animirani dugometražni film je "Priča o igračkama tri-de", a još jedno priznanje Američke filmske akademije pripalo je autorima ostvarenja, za originalnu pesmu Rendija Njumena We belong together. U kategoriji za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja trijumfovao je ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa - dansko ostvarenje "U boljem svetu". Filmski istoričar i konzervator Kevin Braunlou, režiser i producent Frensis Ford Kopola, režiser Žan-Lik Godar i glumac Eli Volak ovogodišnji su dobitnici počasnih Oskara koji su dodeljeni ranije. U Kodak teatru u Los Anđelesu Oskari su dodeljeni 83. put. Kao i prošle godine u 24 kategorije. Voditelji programa bili su glumci En Hetvej i Džejms Franko a u ulozi prezentera našli su se raniji dobitnci i brojni režiseri te velika imena iz sveta filma. Ono što je bilo primetno je sjajna scenografija i montaža koja je bila potpujno savremena ali istovremeno glamurozna za razliku od "skromne" prošlogodišnje. IZVOR.
 
   

42. FEST od 28. februara do 9. marta

 

 

 

42. FESTU „Sava centru” večeras će biti svečano otvoren Četrdeset drugi Fest. Čast da ga otvori imaće dugoočekivani film domaće produkcije „Top je bio vreo”. Na otvaranju će se predstaviti i ekipa filma (Anita Mančić, Tihomir Stanić, Bojana Maljević i drugi) sa rediteljem Bobanom Skerlićem. Sledećih deset dana u pet bioskopskih sala biće premijerno prikazano 75 filmova u devet programskih celina, a gledaoci će moći da prate glavni program i u Novom Sadu, gde će takođe biti prikazan jedan broj filmova. Crvenim tepihom „Sava centra” ove godine prodefilovaće brojni gosti, predvođeni Rejfom Fajnsom, Patrisom Lekontom, Kristofom Gansom, Stivom Kuganom i Stivenom Frirsom.   Da je Fest omiljena manifestacija naših sugrađana, govori činjenica da je do otvaranja festivala prodato preko 70. 000 karata. Miljenik publike je Grand Budapest Hotel Vesa Andersona, koji je poneo laskavu titulu prvog rasprodatog filma na Festu, čemu se približava i „Nimfomanka” Larsa fon Trira. Još uvek ima karata za većinu filmova. Top je bio vreoTop je bio vreo je srpski film iz 2014. godine. Režirao ga je Slobodan Skerlić po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića. Film je rađen u koprodukciji Srbije i Bosne i Hercegovine. Film otvara u Beogradu, na FEST-u, 28. februara 2014. godine. Granata sa brda ubija roditelje desetogodišnjaka tokom opsade Sarajeva 1994. godine. Dečak prestaje da govori, prihvata ga komšinica i odgaja kao svog sina. Kada dečaka lokalni nasilnici izbace iz devastiranog stana, on počinje da luta ulicama sa školskim drugom, gde prerano i prebrzo prolazi kroz proces sazrevanja i odrastanja. Dečakov vodič u svet odraslih je njegov bivši školski drug, koji ga upoznaje sa svetom kriminala, alkohola, droge, otimanja, zločina, silovanja, smrti, bezobzirnosti, beskrupuloznosti. . . Dečak nauči kako se postiže željeno i koje su vrednosti na ceni i šta je bitno, te postepeno zamenjuje moralne norme, jer je važno preživeti, po cenu nečije patnje, po cenu izdaje prijatelja, na svaki način, prevarom, manipulacijom. . . Komšinica koja se stara o njemu pokušava da ga zaštiti i skloni, međutim bezuspešno, a kada njen sin pogine kao kolateralna civilna žrtva, ona ga izbacuje iz svog života. Ubrzo potom, dečak glumeći nezaštićenog i nemoćnog, puca i ubija sve i svakog ko mu se nađe na putu. Smrt, mržnja i rat su ono što ga smiruje. Vikipedija. 6 filmova u trci za nagraduU jedinom takmičarskom programu na 42. FEST-u, „Evropa van Evrope“, ove godine biće prikazano šest ostvarenja kinematografija koje ne pripadaju evropskom mejnstrimu, ali su pod velikim uticajem Evrope, iz zemalja koje se nalaze van Evropske unije – a to su: Azerbejdzan, Rusija, Gruzija, Norveška, Izrael i Makedonija. Kao i svake godine, odluku o nagradi doneće međunarodni žiri, ove godine u sastavu: Goran Marković, Klaus Eder i Tomislav Kurelec. Kultni srpski reditelj, Goran Marković, jedan je od predstavnika praške škole i reditelj filmova Sabirni centar, Nacionalna klasa, Variola vera, Tito i ja i mnogih drugih. Klaus Eder je filmski kritičar iz Minhena koji piše o filmu od sredine šezdesetih. Dvadeset godina je bio programski direktor filmskog festivala u Minhenu, a od 1987. je generalni sekretar udruženja filmskih kritičara FIPRESCI. Tomislav Kurelec iz Hrvatske takođe se bavi filmom od šezdesetih, pisao je kritike, snimio nekoliko kratkih filmova i na stotine TV emisija, bio urednik filmskog programa HTV-a i objavio je knjigu „Filmska kronika – zapisi o hrvatskom filmu“. Njih trojica dodeliće nagradu za najbolji film u iznosu od 2. 000 evra. Predstavljamo šest filmova u trci za nagradu… Sve o 42. FEST-u pročitajte OVDE! Soba sa klavirom je delo makedonskog reditelja Igora Ivanova rađeno u koprodukciji sa Srbijom i Slovenijom, a projekcija na FEST-u je ujedno i svetska premijera filma. Priča je smeštena u stari hotel na prodaju, i bavi se gostima koji odsedaju u sobi sa klavirom, njihovim sudbinama, snovima i razočaranjima. Ivanov je svoju karijeru započeo pre dvadeset godina, a do sada je osvojio brojna priznanja za svoje filmove, između ostalog bio je nominovan za Zlatnog medveda za kratki film Bube. Osloboditi se film je ruskog reditelja Alekseja Učitelja. Opisan je kao eksplozivna krimi drama i bavi se članovima elitne ruske policijske jedinice i opasnom aferom jednog od njih sa devojkom poznatog mafijaša. Učiteljevi filmovi prikazivani su na festivalima širom sveta, a od nagrada treba izdvojiti nagradu za najboljeg reditelja u Karlovim varima, na filmskom festivalu u Moskvi i pet nagrada na festivalu Kotbus. U cvatu je film o prijateljstvu dve devojčice, njihovom odrastanju, odnosu sa okolinom i životu u Gruziji posle raspada Sovjetskog Saveza. Nana Ekvtimišvili završila je dramaturgiju, a Simon Gros režiju, a udruženim snagama režirali su ovaj film koji je pokupio brojne nagrade, između ostalog nagradu foruma na Berlinalu, Srce Sarajeva i nagradu za najbolju glumicu u Sarajevu, FIPRESCI nagradu na festivalu u Hong Kongu i nagradu publike u Milanu. Vitlejem je priča o komplikovanom odnosu pripadnika izraelske tajne službe i njegovog mladog palestinskog doušnika. Juvar Adler je talentovani mladi izraelski reditelj kome je ovo debitantsko ostvarenje, a da mu se smeši svetla budućnost govori i činjenica da je Vitlejem bio zvanični izraelski kandidat za Oskara, i do sada je prikazan na festivalima u Veneciji i Torontu. Vaš sam je svedočanstvo o životu druge generacije imigranata u Norveškoj inspirisano iskustvima rediteljke Iram Hak kojoj je ovo debitantsko ostvarenje. Priča prati mladu samohranu majku iz Pakistana koja pokušava da se ostvari kao glumica i majka, ali i da pronađe ljubav. Čovek iz stepe bavi se susretom tradicije i modernog sveta, čovekom koji je odrastao u stepi daleko od civilizacije i pokušava da se pronađe u novom svetu. Režirao ga je Šamil Alijev, azerbejdžanski scenarista, reditelj i producent, prikazan je na festivalima u Rimu, Tbilsiju i Kairu i bio je azerbejdžanski kandidat za Oskara. (danubeogradu. rs)SAJTFESTFEST na Tviteru@Fest_Beograd
 
   

6. Mikro FAF - festival amaterskog filma od 2. - 3. oktobra 2015.

 

 

 

U prethodnih šest godina, projektujući kratke filmove gde god smo stigli da razvučemo platno, na ulicama, u kafanama, na trgovima i ćoškovima, kulturnim centrima ili stanovima, okupili smo više od 300 autora i prikazali preko 400 najrazličitijih nezavisnih video ostvarenja: igranih, trash, dokumentarnih, art, eksperimentalnih, animiranih filmova… Iako radove prikazane na MikroFAF-u karakteriše raznolikost tema, kvaliteta i formi, oni su često bili slični u svojoj angažovanosti i prepoznavanju društvenih problema koji nadilaze okvire naše zemlje ili regiona. Drago nam je da smo uspeli da u Beogradu prikažemo filmove autora koji dolaze i iz Rusije, Kine, Perua, Brazila, Evrope, Indije, Amerike, regiona, dajući festivalu transnacionalni karakter. Pored Beograda, selekcije festivala prikazane su u Berlinu, Lajpcigu, Varšavi, Krakovu, Šenženu, Novom Sadu, Lazarevcu, Prijepolju, Skoplju, Zagrebu… Ove godine, u saradnji sa Transeuropa festivalom, pozivamo vas da prijavite svoje filmove na VI MikroFAF i učestvujete u trci za tri glavne nagrade: Mikropolis nagrada za najbolji kratki uradi sam film, bez tematskog ograničenja. Nagrada je namenjena filmovima nastalim bez budžeta, bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i korišćenjem sopstvenih sredstava. U pratećem programu naći će se filmovi koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, na kojima su angažovani profesionalni filmski radnici, a obezbeđena su sredstva iz raznih izvora osim autorovih. Beyond fragments nagrada namenjena je najboljem angažovanom filmu koji se, u najširem smislu, bavi mnogobrojnima lternativnim stavovima, idejama, pokretima i praksama koje bi mogle da doprinesu stvaranju pravičnijeg društva. Od novih alata za alternativne ekonomije, pitanja mobilnosti i migracija, novih formi politika, do pitanja javnog dobra. . . Nagrade dodeljuje žiri sastavljen od tri renomirana umetnika iz različitih oblasti kulture. Propozicije konkursa za VI MikroFAF: 1. Rok za dostavljanje radova je 5. septembar 2015. godine. 2. Prihvatljivo trajanje kratkog filma je do 15 minuta. 3. Maksimalan broj radova koje možete prijaviti je tri filma po autoru. 4. Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora. 5. Autor može naznačiti za koju nagradu prijavljuje film (Mikropolis, Beyond fragments, ili za prateći program), a ukoliko to ne učini ili ako film ne odgovara prijavljenoj selekciji, organizatori će u odnosu na temu ili uradi sam princip uključiti film u jednu od selekcija po svom nahođenju. 6. Filmovi koji nisu na srpskom ili engleskom jeziku, moraju imati prevod (na jedan od ova dva pomenuta jezika). 7. Radovi se prijavljuju tako što ih pošaljete elektronskim putem podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace,Yousendit, FileConvoy i sl. ) i ispišete podatke koje nam pošaljete na e-mail festivala mikro. faf@gmail. com, nakon čega će vam prijem biti potvrđen i film će se smatrati prijavljenim. 8. VEOM AVAŽNO -Podaci koje je obavezno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (do 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (do 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane. 9. Ukoliko niste u mogućnosti da konkurišete online, radove možete poslati i na adresu: Marija Rodić, Trgovačka 20/9, 11 000 Beograd, sa naznakom „Za MikroFAF“, a prijavu ispisati ručno. Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe. Za sve dodatne informacije pišite nam na mikro. faf@gmail. com Srećno! Vaš MikroFAF  
 
   

Ako volite vampire pogledajte prvi reklamni materijal iz filma Let me in

 

 

 

Let me in Plakat za film LINK.
 
   

Animirana istorija fotografije, video koji možda niste videli

 

 

 

Animirana istorija fotografijePogledajte video. Govori fotograf Eva Timothy Animacija London Squared Productions,
 
   

Anketa: Knjige koje bih želeo/želela da vidim na filmskom platnu

 

 

 

World War Z uskoro na filmu Bred Pit se seli u London Slavni glumac Bred Pit seli se na četiri meseca u London gde će se snimati film “World War Z”, ekranizacija kultnog romana o zombijima Maksa Bruksa, za čiju je ekranizaciju njegova firma “Plan B” kupila prava 2007. godine. Bred će biti odvojen od Andželine i njihovo šestoro dece, koji će za to vreme biti u njihovom dvorcu u Francuskoj. Kako da predložite knjigu za ekranizaciju? Kliknite link: Ostavite komentar. Napišite koju biste knjigu želeli da vidite na filmskom platnu. Hvala na učestvovanju.  
 
   

Apple iPhone 5 reklama, i Veliki Brat u Apple App Storeu, videa koja možda niste videli

 

 

 

iPhone 5U Apple prodavnici aplikacija, Veliki Brat vas neprekidno gledaPROČITAJTE ČLANAK.
 
   

Azarkant, video koji možda niste gledali

 

 

 

Azarkant Azarkant from Andrey Klimov on Vimeo. U budućnosti, tim astronauta je krenuo na deset godina dugo putovanje na udaljenu planetu da bi pronašli novi život. Na putu susreću veliki, napušteni svemirski brod koji plovi u orbiti tajanstvene planete. Ukrcaju na brod očekujući velika otkrića. Međutim, oni ne znaju šta strašna tajna letilica čuva - pretnu koja je daleko veće i strašnija od bilo čega što su mogli zamisliti. Azarkant posterBLOGSve o filmu i autorima.
 
   

Beldocs - Festival filma koji pomera granice i guzice

 

 

 

IZMEĐU STVARNOSTI I FILMABELDOCS 2013. U novinama niko ne dobija više od citat-dva prostora, a na televizijskim vestima ni toliko, uz možda koju grimasu pride. U rialiti šouovima nas gnjave do besvesti i besmisla, isto kao što nam na kablovskim serijalima sve objašnjavaju napadni, sveznajući naratori. Knjige više niko ne čita, internet je mahom postao globalni kafić za dokone egzibicioniste i blejače, a u igranim filmovima se sve toliko ponavlja da je najbolji specijalni efekat ustvari ostati kod kuće i ljudski porazgovarati sa svojim bližnjima, pod uslovom naravno da ni oni nisu puni tračeva, ogovaranja, sebičnih, površnih i nebitnih priča. KosmaJugoslavija, kako je ideologija pokretala. . . . Program festivalaLINK.
 
   

Besplatno izdanje filmskog web časopisa - CINE magazin broj 4

 

 

 

Cine magazin broj 4 - besplatnoLINKOČEKUJEMO VAŠ KOMENTAR. Tvit koji nas je privukao Cotard's Syndrome ‏@ClemmRusty Izašlo je 4. izdanje besplatnog veb filmskog časopisa @cinema_mag . Od ovog broja #kakavfilm ima rubriku. RT por favor! http://issuu. com/cinemagazin/docs/cinemagazin_04 … Konkurs
 
   

Blockbuster revija filmova - drugi dan, 15. jun 2013. Samo bog prašta

 

 

 

12 časovaKruds14 časova Čuvari tajnog kraljevstva18:30 časovaVatrena trka20:30 časovaSamo bog prašta22:30Poziv
 
   

Blockbuster revija filmova - treći dan, 16. jun 2013.

 

 

 

Nedelja, 16. jun (12. 00) Kruds(14. 00) Čuvari tajnog kraljevstva (18. 30) Lice ljubaviPol Rejmond, kontroverzni šoumen, zvanično je proglašen za najbogatijeg čoveka u Velikoj Britaniji!Rejmonda su prozvali "Kralj Sohoa", a on je uspeo da izgradi čitavu imperiju oko svog kluba u ovoj četvrti, usavršavajući do krajnjih granica svoj posao vezan za porno industriju! (20. 30) Slučajni ljubavniciGrupa putnika leti avionom do Meksiko Sitija. Ozbiljni problemi sa avionom tokom leta i strah od smrti uzburkaće u njima sasvim različite strasti. . . Najnovija komedija Pedra Almodovara, sa jakom ekipom glumacaUloge: Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas, Raúl Arévalo, Carlos Areces, Antonio de la Torre, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Miguel Ángel Silvestre, Blanca Suárez, María León, José Luis Torrijo, José María Yazpik, Paz vega, Laya Martí, Antonio Banderas, Penélope Cruz (22. 30) Neželjeno dejstvoEmili (za Oskara nominovana Runi Mara) i Martin Tejlor (Čening Tejtum) su mlad, lep i bogat par koji živi dobro u velikoj kući, ima jedrilicu i sav luksuz koji novac može da im priušti - dok Martin ne ode u zatvor zbog finansijskih mahinacija na berzi. Četiri godine ga Emili čeka u malom stančiću na gornjem Menhetnu, ali njegovo puštanje iz zatvora jednako je razorno kao i njegov boravak u zatvoru i Emili počinje da tone u duboku depresiju. Nakon neuspelog pokušaja samoubistva, Emili počne da leči psihijatar Džonatan Benks (za Oskara nominovan Džud Lou). Očajnički se boreći da ne završi u bolnici, Emili pristane na režim terapije antidepresivima i time počne da se menja ne samo njen, već i život svih oko nje. Budući da su njeni simptomi i dalje isti, Benks joj prepiše novi lek koji počne da joj pomaže. Međutim, neželjena dejstva leka imaju zastrašujuće posledice: brak propada, Benkova ordinacija je desetkovana i neko umre - ali ko je odgovoran? Skrhan profesionalnim neuspehom, Benks postaje opsednut traženjem odgovora. Ali, istina koju otkriva može da razori ono malo njegove karijere i privatnog života što mu je preostalo.
 
   

Blockbuster: novi filmovi Almadovara, Vindinga Refna i Soderberga

 

 

 

Blockbuster 2013. Letnja revija filmskih hitova će biti održana i u niškom bioskopu “Vilin Grad” i u novosadskoj “Areni Cineplex”.  Cene karata su od 200 do 450 dinara.  Reviju otvara film “Mlađi referenti”, a to neće biti jedina komedija. Novi film kultnog reditelja Pedra Almodovara, “Slučajni ljubavnici”, urnebesna je seksi komedija, ali po Almadovarovim rečima i najviše politički film od svih koje je do sada snimio. Tehnička greška na avionu ugroziće živote ljudi na letu 2549 koji putuje iz Madrida za Meksiko Siti. Piloti, zajedno sa kolegama u kontrolnom centru, pokušavaju da reše problem. Osoblje aviona i njihov šef potrudiće se da zaborave lične probleme i da se potpuno posvete spasavanju aviona. Život u oblacima je komplikovan, kao i na zemlji, iz istih razloga koji bi mogli da se sažmu u dva – seks i smrt. U glavnim ulogama su havier Kamaro i Pepa Karo, a u epizodnim ulogama poljavljuju se Penelope Kruz i Havijer Bardem. Pored novog filma Pola Fejga, “Žestoke devojke” sa Sandrom Bulok i Melisom Mekarti, videćemo i Rajana Goslinga u filmu “Samo bog prašta”. Novi film poznatog reditelja Nikolasa Vindinga Refna je triler o mladiću koga porodica primorava da pronađe i osveti se ubicama svog brata. Romantična komedija “Prva godina braka” je priča o Nat i Džošu, koju su se slučajno upoznali na zabavi, venčali i sada dočekuju prvu godišnjicu braka. Letnja revija filmskih hitova domaćoj publici predstavlja i nova ostvarenja kultnih reditelja Majkla Vinterbotoma i Stivena Soderberga. Vinterbotomov “Lice ljubavi” je, zapravo, istinita priča o životu jednog od najpoznatijih ljudi iz porno-industrije, vlasnika striptiz kluba i izdavača Pola Rejmonda. On otvara svoj prvi klub “za džentlmene” 1958, te postepeno gradi carstvo klubova i erotskih magazina koji će mu doneti ogromno bogatstvo. Međutim, ovakav život mu donosi i mnoge optužbe za razvratnost, propale brakove, problematičnu decu i ličnu tragediju. Film Stivena Soderberga, “Neželjeno dejstvo”, najavljuje njegov odlazak u penziju, a kritika kaže da je tim povodom napravio remek-delo. Ovaj psihološki triler u film noir tradiciji priča je o brutalnostima farmaceutske industrije, a u glavnim ulogama su Džad Lou, Runi Mara, Ketrin Zita-Džouns i Čening Tejtum. Ljubitelje akcionih filmova očekuju ostvarenja “Poziv”, “Vajolet i Dejzi”, i “Vatrena trka”. “Vajolet i Dejzi” prati dve tinejdžerke ubice, koje, kada dobiju novi posao, misle da će ga obaviti brzo i lako, ali se ispostavlja da je njihovu metu (Džejms Gandolfini) ipak teško dostići. Dejzino (Saoirse Ronan) tinejdžersko nadrealno i nasilno putovanje kroz Njujork prati i njena partnerka Vajolet (Aleksis Bledel), te se zajedno suočavaju sa brojnim protivnicima. U filmu, koji je prvo rediteljsko iskustvo Oskarom nagrađenom scenaristi Džefriju Flečeru, igra i poznati glumac Deni Treho. Hali Beri igra glavnu ulogu u filmu “Poziv”, priči o veteranki hitne službe koja jednog dana prima poziv od tinejdžerke (Abigejl Breslin) koja je upravo oteta. Da bi spasila život nedužne devojčice, ona mora da se suoči sa ubicom iz prošlosti. “Vatrena trka” je španski film o eksplozivnom ljubavnom trouglu koji čine konobarica, njen dečko i ljubavnik, umešani u pljačke i ilegalne trke kolima. Letnju reviju filmova “Blockbuster” zatvara novi film Breda Pita, “Svetski rat Z”. Ova apokaliptična horor priča prati Gerija Lejna (Pit), zaposlenog u Ujedinjenim nacijama, koji će proputovati ceo svet kako bi zaustavio pandemiju koja obara vojske i vlade i preti da uništi celu ljudsku rasu. Reditelj filma je Mark Forster. Poseban poklon publici koja će tokom juna posetiti reviju “Blockbuster” je ekskluzivna projekcija remasterizovanog blokbastera i dobitnika četiri Oskara, filma “Kleopatra“. DANUBEOGRADU. ProgramCene karata su od 200 do 450 dinara.  (danubeogradu. rs) Petak, 14. jun (20. 30) Mlađi referentiPoster filma. (22. 30) Vajolet i Dejzi Subota, 15. jun (12. 00) Kruds(14. 00) Čuvari tajnog kraljevstva(18. 30) Vatrena trka (20. 30) Samo bog prašta (22. 30) Poziv Nedelja, 16. jun (12. 00) Kruds (14. 00) Čuvari tajnog kraljevstva (18. 30) Pogled ljubavi (20. 30) Slučajni ljubavnici (22. 30) Neželjeno dejstvo Ponedeljak, 17. jun (18. 30) Samo bog prašta (20. 30) Žestoke devojke (22. 30) Prva godina braka Utorak, 18. jun (18. 30) Slučajni ljubavnici (20. 30) Svetski rat Z (22. 30) FIlm iznenađenja Sreda, 19. jun (19. 00) Kleopatra
 
   

Brojevi dana, 25. januara 2014. godine, 110 godina Politike

 

 

 

110Svoj 110. rođendan, mnogima nedostižan, kuća „Politika” obeležila je, između ostalog, tradicionalnim svečanim koktelom u Skupštini grada Beograda i uručenjem dve nagrade – Politikine nagrade „Vladislav Ribnikar” za najbolju izložbu održanu u 2013, koju dodeljuje list „Politika”, i nagrade „Politikinog Zabavnika” za najbolje književno delo za mlade objavljeno u prošloj godini, koju dodeljuje ovaj popularni nedeljnik namenjen „svima od 7 do 107 godina”.   Zoin Mihailo: "Politika je list pristojnih ljudi u zemlji nepristojnih političara. "1Navucite rukavice i spremite se za grudvanje! Stigao je prvi sneg u 2014. Sneg je počeo da pada u nekim krajevima još juče u toku dana, a jutros se cela Srbija probudla zavejana. Zoin Mihailo: "Pored prvog snega u 2014. godini, dobili smo najavu i prvih parlamentarnih izbora. A, ne pada sneg da pokrije breg, nego da otkrije kome je najveći trag. "3804Delegati Srpske napredne stranke (SNS) u subotu su jednoglasno na Izbornoj skupštini u Beogradu ponovo izabrali Aleksandra Vučića za predsednika stranke. Na javnom glasanju u Centru "Sava" njega je podržalo svih 3. 804 delegata. Vučić je bio jedini kanditat za lidera stranke. Zoin Mihailo: "Kada su ljudi shvatili da je drugačije mišljenje opasno po život, glasali su za da ne misle uopšte. "200Sneška Belića nam poslala @SmiksicaOko 200 stručnjaka u oblasti sporstke medicine iz Srbije dobiće priliku da se stručno usavršava u Kataru, saopštenoje danas. Zoin Mihailo: "Pošto u Kataru nema snega, Srbija pozdravlja naše stručnjake ovim Sneškom Belićem, da znaju da ste nam u lepom sećanju. "
 
   

CARGO - Video koji možda niste gledali

 

 

 

CARGO Cargo from Daniel Foeldes on Vimeo.
 
   

Četrdeseti fest

 

 

 

Na 40. FEST doći će Sali Kalerman, koja je igrala u filmu “M. A. S. H. ”, a pregovara se i sa glavnim glumcima u tom filmu, među kojima su i Donald Saterlend i Eliot Guld. U toku su i pregovori sa gostima prvog festivalskog izdanja, saopštio je direktor Direkcije FEST-a Miloš Paramentić na Zlatiboru, gde je tokom vikenda održana prva prezentacija jubilarnog FEST-a. Paramentić je rekao da se ne može očekivati dolazak velikih zvezda, jer “Srbija više nema filmsko tržište”. Monografiju povodom jubileja objaviće Direkcija FEST-a, u saradnji sa “Službenim glasnikom”. Pet meseci pre početka FEST-a najavljeno je da će premijerni program prikazati 75 filmova, a biće još oko 30 naslova u okviru omaža i retrospektiva. Najveći deo filmova je već otkupljen, rekao je Paramentić. Prema rečima selektora FEST-a Ivana Karla, koji je program pripremio sa umetničkim direktorom Borislavom Anđelićem, koncepcija je ista kao i prošle godine, pa će publika moći da pogleda naslove koji su obeležili proteklu godinu, odnosno presek svetske produkcije. Među filmovima u glavnom programu je i “Drvo života” Terensa Malika, pobednik 64. Kana, a sa tog festivala će biti prikazai i "Dečak sa biciklom" braće Darden, dobitnik Gran prija, te "Avr" Akija Kaurismakija, dobitnik nagrade FIPRESCI, "Melanholija" Larsa fon Trira, "Dabar" Džodi Foster i "Koža u kojoj živim" Pedra Almodovara. Obezbeđen je i pobednik ovogodišnjeg Berlinala "Nader i Simin" Asgara Farhadija, te filmovi "Mora biti to mesto" Paola Sorentina, "War horse" Stivena Spilberga, "Bolji život" Krisa Vajca i "Restles" Gas Van Santa. Sa Mostre stižu "Carnage" Romana Polanskog, "The Ideas of Marć" Džordža Klunija, "Dangerous Method" Dejvida Kronenberga, "Dark Horse" Toda Solondza i novi film pop zvezde Madone "W. E. ". Takmičarski program "Evropa van Evrope" prikazaće osam filmova iz osam evropskih zemalja koje nisu u EU. Najavljena je i premijera filma "Top je bio vreo" Slobodana Skerlića i "Doktor Rej i đavoli" Dinka Tucakovića, koji je trebalo da bude premijerno prikazan ove godine u Veneciji, povodom stogodišnjice rođenja slavnog reditelja Nikolasa Reja. Premijera Tucakovićevog filma o poseti slavnog Reja Beogradu 60-ih godina otkazana je na 68. Mostri iz finansijskih razloga. Direkcija FEST-a takođe će obeležiti jubilej - 10-godišnjicu, a tim će 17. oktobra u Kolarčevoj zadužini biti održan koncert džez i filmske muzike na kojem će nastupiti Sekstet Jovana Maljokovića i solistkinje Ana Sofrenović, Jelena Teunis i Anđelka Simić. Direkcija Festa dodeliće 19. oktobra u Skupštini grada 15 srebrnih i 10 zlatnih plaketa najzaslužnijim institucijama, partnerima i pojedincima. Tom prilikom biće predstavljena mini monografija "Deset godina Direkcije FEST-a", čiji je autor Paramentić, a u prigodnom muzičkom programu nastupiće za klavirom, posle duže pauze, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac. Organizatori FEST-a, čiji je osnivač Skupština grada Beograda, izrazili su i očekivanje da će ove godine biti prodato rekordnih 100. 000 ulaznica. Prvi FEST, s podnaslovom “Hrabri novi svet”, otvoren je 9. jaanara 1971. u Domu sindikata, a zamišljen je bio kao godišnji presek najboljih filmova sezone. FEST je izrastao u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koji su odrasle mnoge mlade generacije. U međuvremenu je dobio konkurenciju u nizu festivala i u zemlji i regionu, pa su se proteklih godina čule i kritike da se pretvorio u filmsku reviju bez jasne koncepcije. FEST poslednjih godina, zbog finansijske krize, nije bio u mogućnosti da dovede u Beograd velike filmske zvezde, a ove godine najveća zvezda bio je Rejf Fajns, koji je gostovao i pre dve godine, kao glumac u “Čitaču” Stivena Daldrija. Ove godine gostovao je u funkciji reditelja filma “Koriolan”. Među velikanima svetske kinematografije koji su gostovali na FEST-u su Bernardo Bertoluči, Federiko Felini, Frensis Ford Kopola, Miloš Forman, Piter Fonda, Denis Hoper, Piter Justinov, Robert De Niro, Marčelo Mastrojani, Harvi Kajtel, Liv Ulman, Nikita Mihalkov, Sofija Loren, Antonio Antonioni, Džoni Dep, Miloš Forman, Katrin Danev, Vim Venders, Abas Kjarostami, Hana Šigula, Folker Šlendorf, Bob Rafelson. . . FEST je do sada imao oko četiri miliona gledalaca, a prikazao je gotovo 4. 000 filmova koji su na njemu imali jugoslovensku, odnosno srpsku, a često i regionalnu premijeru. Ove godine, na 39. FEST-u, “Politikinu” nagradu “Eritrocit” za najbolji film u programu “Evropa van Evrope” dobio je makedonski režiser Milčo Mančevski za film “Majke”. Film “Majke” (Majki) dobio je i nagradu “Nebojša Đukelić” Udruženja filmskih novinara i kritičara (UFNIK) za najbolji film u svim programima beogradskog međunarodnog festivala. Nagradu žirija FIPRESCI Srbija dobio je film “U boljem svetu” danske rediteljke Suzan Bir (Susanne Bier), koji je osvojio i Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja, a prethodno i Zlatni globus. Specijalno priznanje žirija FIPRESCI Srbija, dodeljeno je Fajsovom filmu “Koriolan”, kojim je 39. FEST svečano i otvoren. FEST je prikazao ove godine oko 70 premijernih naslova, a privukao je ukupno oko 115. 000 gledalaca, uključujući 93. 000 sa kupljenim ulaznicama. IZVOR
 
   

Cinemania od 29. oktobra do 5. novembra

 

 

 

"L'Oreal Paris Cinemania" donosi veliki broj aktuelnih i kvalitetnih filmskih ostvarenja, a otvoriće je film Olivera Stouna "Vol Strit: Novac nikada ne spava" sa Majklom Daglasom u glavnoj ulozi. Publika će imati priliku da vidi čak 16 premijera, među kojima su "Društvena mreža" Dejvida Finčera, "Red" sa Brusom Vilisom, kao i film Bena Afleka "Grad lopova" direktno iz Venecije. Na programu su ostvarenja "Avatar", "Seks i grad 2", "Početak", "Robin Hud" ,"Katanac za bol", "Sumrak saga: Pomračenje", "Zakon ulice", "Đavo", "Put" i mnogi drugi. Filmovi će biti prikazivani u Centru "Sava", a u Novom Sadu Cinemania se održava od 31. oktobra do 7. novembra. Prodaja karata počinje 11. oktobra na blagajnama Centra "Sava", bioskopa Tuckwood Cineplex kao i putem MOBI-karta usluge. Top lista Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za poslednji vikend (24-26. ) septembra: "Vol strit: novac nikad ne spava" ("Wall Street: Money Never Sleeps") "Legenda o čuvarima 3D" ("Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole") "Grad lopova" ("The Town") "Easy A" "You Again" "Đavo" ("Devil") "Pritajeno zlo: život posle smrti" ("Resident Evil: Afterlife") "Alpha and Omega" "Takers" "Početak" ("Inception")  
 
   
Strane: 12 3 4 5 6

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272