Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Popust cena: 960 rsd

Video brusnica, brisnica, brusnica, brusnica, brusnica, brusnica, brusnica, brusnica,

Brusnica

Američka brusnica je polegli zimzeleni žbun, kožastih, objajastih listova, dugih do 20 mm, celog oboda, naizmenično raspoređenih na grančicama koje su u osnovi odrvenele. Lišće brusnice je tokom leta sjajno i tamno zeleno, a zimi, tokom perioda mirovanja, lišće gubi hlorofil i postaje crveno. Cvetovi su sraslih kruničnih listića ljubičaste boje. Plodovi su okrugle crvene bobice, veće od listova, sa ostatkom čašice na vrhu. Bobice su slatko kisele, ukusa nalik kiselim jabukama.




Početkom 19. veka brusnica se brala na svom prirodnom staništu. Da bi se povećao broj sadnica u zasadu, čitavi delovi prirodnog zasada brusnice su iskopavani zajedno sa korenovim sistemom biljaka i presađivani na močvarno ili organsko tle. BRUSNICA.


Brusnice ne sadrže masti, holesterol, i sadrže vrlo malo natrijuma. Brusnice su dobar izvor dijetetskih vlakana. Svi proizvodi od brusnice sadrže flavonoidna i polifenoloidna, prirodna jedinjenja koja nude širok spektar potencijalnih zdravstvenih beneficija. Postoji mnogo istraživanja na temu kako brusnice mogu da pomognu u održavanju zdravog srca.Sledeće informacije opisuju ispitivanja u ćelijama kultura, životinja i ljudi. Ispitivanja na ljudskoj ćeliji obezbeđuju najbolje naučne dokaze, međutim, sve studije obezbeđuju informacije koje pomažu istraživačima i zdravstvenim radnicima da utvrde ulogu brusnice u zdravoj ishrani za srce.


Cranberries from Alex Horner on Vimeo.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272