Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

Vista Start Menu - što više stvari menjate, tim više i zaboravljate

 

Kada smo prvi put čuli za Vista Start Menu, mi smo pretpostavili da je to aplikacija koja daje Windows XP korisnicima Start meni koji je isti kao onaj u Visti. Ali iako Vista Start Menu ima polje za pretraživanje i Vistinu crnu temu, tu se sve sličnosti i završavaju. U stvari, Vista Start Menu radi i na Windows XP-u i na Visti.

Pa šta onda tačno radi ova aplikacija? Kratko rečeno, ovaj program zamenjuje XP ili Vista Start meni sa menijem koji je dizajniran da prikazuje bukvalno sve. Za razliku od Windows Viste koja sakriva većinu programa koje ne koristite svaki dan i prikazuje vam apliakcije koje svakodnevno koristite, Vista Start Menu vam prikazuje sve i to svo vreme.

Osnovna ideja koja stoji iza ovog programa je da ljudi nemaju teškoća da zapamte gde se nalaze aplikacije koje koriste. Vi se vrlo brzo naviknete na pomeranje miša na određenu tačku ekrana i pokretanje programa koji vam treba. Jedina situacija kada imate problema je kada ste nedavno izbrisali neku stavku što je dovelo do pomeranja čitavog Start menija. Dakle u suštini Vista Start Menu drži sve stavke na odgovarajućim mestima - čak i ako izbrišete aplikaciju. Meni ubacuje prazan prostor na mesto gde se nalazila izbrisana stavka tako da se ništa ne pomeri.

Sa druge strane, ako više volite da pokrećete vaše progame iz Run polja, vi možete da ukucate ime aplikacije u polje za pretraživanje i Vista Start Menu će da pronađe program koji tražite. On nije tako brz niti elegantan kao druge aplikacije za lansiranje programa ali sasvim pristojno odrađuje posao.

Vista Start meni je dostupan kao besplatan daunloud. Za 20 dolara možete da ga nadgradite na Pro verziju koja vam daje program za lansiranje aplikacija sa dva klika, što u suštini znači da možete da pokrenete program tako što ćete kliknuti na direktorijum umesto da otvarate poddirektorijume kako biste pronašli izvršne fajlove.

Adresa: Vista Start Menu

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272