Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 1140 rsd

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Yahoo se svim silama opire Microsoftu

Bitka se nastavlja … nakon što je Yahoo zvanično odbio ponudu Microsofta od 44.6 milijardi dolara. Yahoo je izjavio da Microsoftova ponuda podcenjuje vrednost kompanije i da nisu zainteresovani. Ovo je inače tipični prvi odgovor u ovakvim situacijama unutar korporativnog miljea. Microsoft je sada odgovorio Yahoo-u i možemo da vidimo da priča postaje sve interesantnija. Prvih nekoliko redaka Microsoft-ove izjave za štampu glase ovako:

"Jako nam je žao što Yahoo! nije prihvatio našu poštenu i realnu ponudu čije prihvatanje bi omogućilo kombinovanje naših  kompanija. Na osnovu razgovora sa akcionarima obe kompanije, mi smo ubeđeni da je brzo sprovođenje transakcije u najboljem interesu obe kompanije.

Mi akcionarima nudimo superiornu vrednost i šansu da učestvuju u usponu kombinovane kompanije. Ovakvo kombinovanje bi ponudilo i interesantan paket rešenja za potrošače, izdavače i marketinške kompanije, dok bismo istovremeno postali bolje pozicionirani za takmičenje na tržištu onlajn servisa".

Na Internetu je dosta ljudi već spominjalo da će se ova priča završiti “agresivnim preuzimanjem”, a sada možemo da vidimo i zašto. Microsoft se namerio na Yahoo i ne nameravaju u skoro vreme da odustanu. Ako se bilo ko među vama pita da li će se Microsoft obratiti Yahoo! - ovim akcionarima, nastavite da čitate:

"Odgovor Yahoo!-a ne menja naše uverenje u stratešju i finansijsku korist koju donosi naš predlog. Kao što smo već rekli, Microsoft uzima sebi za  pravo da preduzme sve neophodne korake kako bi Yahoo!-ovim akcionarim obezbedo mogućnost da shvate vrednost naše ponude".

Pazite se akcionari Yahoo!-a! Microsoft je krenuo ka vama i verovatno će uraditi sve što može kako bi vas ubedio u “vrednost” njihove ponude. Da li Yahoo vodi bitku koju ne može da dobije? Možda će ih antimonopolska pitanja spasiti od Microsofta, ali šta će se onda desiti sa njihovim akcijama?

Pre nego što je Microsoft objavio da je zainteresovan za kupovinu, njihove akcije nisu baš najbolje stajale. Jasno je da Yahoo mora da preduzme neke drastične korake ako hoće da se izvuče iz kandži Microsofta, a na Internetu takve šanse uvek postoje.

Da ste vi Yahoo, šta biste vi uradili? Recite nam u komentarima!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272