Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Zvanično Google postaje Internet portal

Ako imate bilo kakve sumnje veyane za to da li Google radi na svojoj zvaničnoj home stranici ova vest će vas oboriti sa nogu u slučaju da ste obožavaoc klasične mašine za pretraživanje. Na žalost, izgleda da Google kompanija priprema nešto što će sigurno izazvati Yahoo, vlasnika jednog od najvećih Internet portala: iGoogle će postati prvi Google-ov portal, obezbeđujući pristup većini Google servisa. Kao što je izjavio Philipp Lenssen iz Google Blogscoped-a, funkcija će biti dostupna samo za Google Hong Kong i Taiwan, dva ukusa mašine za pretraživanje koji obezbeđuju link ka novom portalu.

Po navodima iz istog izvora, ova test verzija Google portala uključuje "vesti iz različitih izvora, trendove pretrage, Gmail, Google Calendar, Pisaca Web Albums za čuvanje fotografija, Google polje za prevođenje, alatku za konvertovanje novca, program "Sticky notes" za pisanje brzih podsetnika, animirane linkove za Google alatke kao što je Google Toolbar, Google Desktop ili Blogger a postoji i sat koji kuca u vrhu stranice".

Jedan interesantan post na Google Blogoscoped članku koji je postavio korisnik Elliote podvlači glavnu ideju Google portala: "Google 2007 = Yahoo 1998." Zašto? Zato što Google kompanija ne radi ništa drugo osim što izaziva Yahoo i njegov ogroman portal pošto su servisi koje nudi prilično slični sa onima koje obezbeđuje Yahoo. Međutim, izgleda da Google dodaje neke male opcije za personalizaciju pošto omogućava korisnicima da se uloguju u svoj Gmail, Google Calendar nalog da bi primili privatne informacije koja se nalazi na ovim servisima.

Dozvolite mi da vam kažem moje mišljenje o ovom novom testu. Google je možda zainteresovan za razvijanje dve verzije iGoogle-a, koji je poznat još i kao Google Personalized Homepage. Jedna verzija bi omogućila korisnicima da konfigurišu sve aspekte servisa i da ih snime na svoje naloge koji su zaštićeni korisničkim imenom i lozinkom. Druga verzija bi bila javna i bila bi prikazivana svaki put kada se anonimni posetioc konektuje na stranicu, prikazujući glavne Google servise (Gmail, Google Calendar) zajedno sa vestima i drugim vrstama informacija koje su postavljene na Internet. Videćemo šta će od svega ovoga biti na kraju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272