Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

10 najboljih web redizajna 2008. godine

Možda je prerano da se priča o najboljim redizajnima 2008.  godine, ali mi smo ipak sakupili 10 najboljih. Pogledajte o kojim web sajtovima  se radi.


     
  1. Twitter -  Twitter-ov redizajn se sastoji od dve velike promene: jedna je da je interfejs  pojednostavljen a druga je da su smanjeni resursi koji su potrebni za  hostovanje sajta. Sada kada korisnici skaču između različitih funkcija ne  učitava se ponovo cela strana, što znači i da ima veću brzinu i manje podataka  kojima se služi.
  2.  
  3. Facebook - Novi  Facebook je jedna od najdrastičnijih promena od svih sajtova ove godine.  Kartice zauzimaju centralni deo stranice, kao i chat. Novi meni omogućava  korisnicima da pokrenu mrežne aplikacije sa bilo koje stranice. Promena takođe  obuhvata i prikaz širokog ekrana što olakšava korisnicima rad.
  4.  
  5. FriendFeed - Velika  promena na ovom sajtu je da su prebacili navigaciju sa vrha ekrana na stranu i  omogućena je upotreba prikaza širokog ekrana za postavljene sadržaje. Takođe,  proširen je prostor tako da su dodate dodatne funkcije bez pretrpavanja.
  6.  
  7. Yahoo.com - Ovaj web  gigant omogućava korisnicima da dodaju prilagođene sadržaje, kao što je to  omogućeno korisnicima My Yahoo servisa.
  8.  
  9. MySpace - Promena  na MySpace-u je dodatni prostor za funkcije servisa i sadržaje korisnika koji  se više ne nalaze natrpani u gomili drugih linkova.
  10.  
  11. Digg / Digg mobile - Najveća promena Digg-a ove godine  je uključivanje modula za davanje predloga koji je potpuno opremljen alatima.  Takođe je poboljšana mogućnost pronalaženja sadržaja koji vas zanima.
  12.  
  13. MobileMe - Jedna od  najvećih promena je Web mail servis koji spaja onlajn kalendar, fajl menadžer i  adresar kojima možete da pristupite unutar jednog interfejsa.
  14.  
  15. LinkedIn - Ovaj  sajt je namenjen uglavnom za integrisanje programa od strane programera.  Proširen je prostor sa leve strane linijom sa alatkama i karticama.
  16.  
  17. Delicious -  Velike promene na Yahoo-ovom Delicious web sajtu ne uključuju samo promenu  imena - koje je bilo de.licio.us, već takođe su se desile promene i iza scene  da bi bio pouzdaniji i prilagodljiviji. Poboljšana je i mašina za pretraživanje  što olakšava pretraživanje priča, tagova i korisnika.
  18.  
  19. Last.fm - Muzička  društvena mreža Last.fm je potpuno redizajnirana. Pored novog izgleda, sada postoji  mogućnost davanja predloga zasnovanih na imenima bendova umesto pretraživanja  celog sajta i muzičkih biblioteka korisnika.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Vladimir Mitic
Meni se svidja i novi netvibes.com koji je sada vise OS nego sajt, ali daleko funkcionalniji

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272