Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

103 DOBITNIKA KNJIGE SPRINTER DUŠANA RADAKOVIĆA

103 SPRINTERA U VAŠOJ BIBLIOTECI

1. Akrobata Jer ju je napisao bivši ministar vanjskih poslova koji je zaboravio bonton.

2. Aleksandar Stošić pa to se podrazumeva, ako sam ja naučio sam da čitam i latinicu i ćirilicu pre zabavišta, potrudiću se da i dete uz moju pomoć nauči... pošto sam na mašinskom faksu, znam koliko vredi literatura tako da će moje dete morati da nauči i da čuva knjigu :)

3. Aleksandra Alkohol se pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje, pominje...a koje je bilo pitanje?

4. Aleksandra Belic Za stampanu knjigu, naravno! Niceg lepseg nema, nego se zavaliti u fotelju, uz napitak, okrecuci stranice knjige, potpuni uzitak. Sa druge strane, uvek je lepo imati svoju malu ili veliku biblioteku:)

5. Aleksandra Dimitrijevic Obozavam da citam tako da je meni svako doba dana dobro vreme za citanje; nije bitno da li je to ujutru uz kafu, uz popodnevni odmor nakon rucka ili uvece pred spavanje.

6. Aleksandra Doncic Ne verujem da bi neko zaspao pored dobre knjige. Ne volim one kratke od 100-200 strana jer brzo procitam, a daju nam samo po jednu knjigu u biblioteci :(

7. Aleksandra Na pustom ostrvu,samo nemam kartu do tamo.

8. Aleksandra Savic Gde god da se nalazim uvek je dobra kniga uz mene.

9. Amna Splinter mora podhitno da procita Sprintera;)

10. Andrijana U bilo koje doba dana čitam

11. Aneza Naslov moje knjige: Taima

12. Bašić Elvira Da li izmedju nekoliko knjiga o kojima ništa niste čuli birate onu koja ima ljepše i kvalitetnije korice,onu koja je jeftinija ili ona čiji vas naslov zaintrigira?!

13. Borjana Stefanac Knjigu najvise volim da čitam na kolenima ili u krilu :)

branislava firicaski desi se da citam dve knjige, al obicno se pridrzavam zlatnog pravila da je najbolje citati jednu sa punom paznjom nego vise od jednom.

14. Branka Kovačević Raskoljnikova! :)

15. Branka Trifkovic Knjigu bih morala da ponesem na svemirsko putovanje, posto je tamo sve trodimenzionalno, imacu herca u rukavu koji nedostaje - 3 price Dusana Radakovica, tri verzije zivota...

16. Branko Denčić knjiga ima 120 strana da bismo je celu procitali za 12h, jer na taj nacin svakoj strani poklanjamo dovoljno paznje :)

17. Branko Lazovic upoznao bih Idiota, ali onog najiskrenijeg hriscanina

18. Daki Kad citam knjigu volim da sam sasvim sam, tada mogu potpuno da joj se posvetim i dozivim. Zato sve knjige citam na potkrovlju.

19. damir mihajlovic Sprinter - moj bicikl kojim jurim niz park sumu Kraljevica!

20. Damir Roso Volim da poklanjam knjige jer su po meni najbolji poklon. Ipak poucen iskustvom danas knjige poklanjam samo pravim ljubiteljima pisane rijeci kojih na. srecu jos ima jer nema vece stete nego kad knjiga sluzi samo kao ukras na polici. Spritera bi poklonio nekom od mojih prijatelja za koje znam da su pasionirani citatelji. Poklonio bi i jedan primjerak i sebi!;)

damirko Voleo bih da upoznam Sofku iz Neciste krvi!

21. Daniel Tikvicki Knjiga, bilo koja po mom ukusu, bi bila možda i jedina stvar koju bih poneo na intergalaktičko putovanje. Kako ćemo na oči potencijalnim vanzemaljskim kulturama (ako ih ima) bez fizičkog dokaza da smo misleća bića, osim s knjigom u ruci?

22. Danijela Jovančić U mojoj biblioteci se baškari veliki broj knjiga,ali kada bi svako od koga je pozajmljena knjiga na čitanje,došao da je uzme natrag,ostale bi dve-tri dobijene u osnovnoj školi za odličan uspeh i primereno vladanje.Na žalost,knjiga je za neke ljude luksuz.

23. Danijela Simić 120 strana je sasvim dovoljno za opuštajući vikend uz zanimljivo štivo... Vjerovatno je autoru ponestalo riječi :)

24. Darko Stojilović Sedamdeset tri. A računajući i one koje nisam ukrao... takođe sedamdeset tri. (:

25. Davor Jovanović Objasnio bih svome detetu da je knjiga ukoričan sklop stranica koja može da ti promeni život i otvori nove ideje.Pa neka moje dete samo prosudi da li treba da čita,ili ne.

26. Dejan Đorđić Elizabeth Wurtzel, delo Prozak nacija.

27. Dijana Milunovic nemam sve one koje bih volela,ali zato volim svaku koju imam :))

28. Dragana Nejkovic Na plazi, planini, u sobi, na poslu, u kolima, autobusu i avionu, na brodu, u camcu, na terasi, u dvoristu, pored reke, ali i u reci, na bazenu, jezeru, na brdu i brezuljku, a kada bih stigla do Marsa, citala bih i na Marsu :)

29. Dragana Zivanovic ako vi ne poklonite meni, kupicu je i poklonicu je sebi :))))

30. Dragica Vukomanovic Sprinter-Najbrzi komentator na vasoj stranici.:))

31. Drenko Šćekić Da poneo bih knjigu u svemir, jer kniga je najbolji prijatelj. A zašto je menjati.

32. Đurica Ne mogu da dokučim o čemu je Dušan pisao, ali sigurno nije o nekom sportisti.

33. Godo Želeo bih da upoznam Godoa. Čekali su ga mnogi. Ja ga čekam putujući.

34. Goran Sprinter je neko ko će stići na neko mesto koje nije želeo brže od ostalih.

35. Gordana Ivanišević Knjiga ima 120 strana da čitalac ne može od znatiželje da zaspi, i jedva čeka jutro i priliku da pročita preostalih 20 strana.

36. Gordana Lazić Lepo je držati knjigu u rukama. Ali kada hitno moraš pronaći i pročitati lektiru, dobro dodje i elektronska verzija.

37. Gordana Radujkovic Mislim da je prva rečenica važna isto koliko i zadnja ali ja ih ne mogu upamtiti... :)

38. Isidora Bugarski Sprinter- sinonim za nemiran um :)

39. Ivana R Naslov bi trebalo da bude poenta,kratka srz knjige.moja bi se zvala:Zaplesti se u sopstvenu sudbinu.

40. ivana tomic da, ponela bih knjigu. Mozda bi mi pomogla da svemir pogledam i iz tri nova ugla

41. Ivana Zajic Preko elektronske knjige, preletim pogledom svakog dana, kao preko dnevne stampe, u stampanoj uzivam satima, a cuvam je i za buduce narastaje.

42. Jasmina Petrovic Setih se vica kad hvale nekog africkog atleticara, a njegov trener kaze: nije to nista, kakvih ima, ali ne mozemo da ih uhvatimo...

43. Jelena Maric Nemam decu ali smatram da itekako treba razviti deci ljubav prema knjizi. Dragoceno je iskustvo steceno citanjem knjiga,posebno zato sto ne mora svako iskustvo da se dozivi,a smernice dobro-lose se moraju jasno ukazati deci pa deca kroz citanje mogu izbeci neke greske u buducnosri.Takodje,deca i mladi uopste,operisu sa jako malim fondom reci.To dokazuju sturi pa i slobodno se moze reci nepismeni pismeni zadaci pocev od treceg razreda osnovne skole pa do velike mature. Deca treba da prestanu da misle u slikama, da obrate vise paznje na samu rec,rec kao orudje,oruzje,na lepotu i bogatstvo reci,da bogate fond sinonima, a upravo to se postize citanjem kvalitetnih knjiga. Moje dete ce voleti da cita!

44. Jelena Milosevic Sprinter ima vremena samo za citanje knjige od 120 strana.

45.Jelena Nenezic Knjigu bih poklonila sebi, zato sto nisam nesto pri parama, pa znam da je ne mogu kupiti, a isto tako znam da je nece niko kupiti za mene, jedino ako mi je vi poklonite...

46. Jelena Perišić Sprinter, onaj koji će uspeti da dođe do tog, negde sagubljenog, a tako bitnog nam znaka, i da ga pokaže drugima kako bi i oni mogli da pronađu svoj, ako su ga sagubili.

47. Jelena Rolanda iz Kingove Mračne kule

48. Jelena Savic Volela bih da upoznam profesora Volanda (Majstor i Margarita)...silno....

jelena stankovic najsladje je u krevetu nakon napornog dana,opustanje uz zdravu vezbu mozdanih vijuga pred slatke snove....

49. kristina pavlovic-rajkovic stampane knjige volim najvise,kad ih procitam volim da ih sacuvam u kucnoj biblioteci,pa im se nekad i vratim

50. LJiana Acimovic Obično prvo pročitam poslednju rečenicu. Prva je važna za pisca, poslednja za citaoca.

51. Maja D. U autobusu,u parku...gde god mogu da izbegnem ljude u svim oblicima i nasrtljivim pokusajima nepotrebne komunikacije...

52. Maja Đurđević Ovih dana se mnogo piča o tehnici brzog čitanja gde se 1200 strana pročitaju za sat vremena. Ja ne bih volela da čitam brže nego što sada to činim. Zar svuda i u svemu moramo da žurimo? Mnogo volim da čitam i uživam u čitanju, i ne bih se odrekla nikada tog uživanja, te sigunosti, spoznaje, tog nadahnuća kakvo se može naći među stranicama knjiga. Ne želim da citam brže ali ne želim da čitam manje. Čitaću puno i polako sa uživanjem, ma šta se dešavalo u vrtoglavom svetu izvan stranica knjiga. Dobra knjiga je vredna pažnje i posvećenosti.

53. Maja Karic Knjigu bih poklonila ptici trkacici..Zato sto je zasluzila..Bip Bip..

54. Makica Pamtim samo pouku knjige, jer pouke knjiga me vode kroz zivot!

55. marica Godisnje doba za citanje? Definitivno zima, tada se scucurim u uglu kreveta, pokrijem cebetom i uz toplu solju caja, dok krupne pahulje padaju uzivam u omiljenim knjigama.

56. Marija Jaksic Citanje knjiga je bezbolno sticanje zivotnog iskustva...jer svaka prica nadogradi,produhovi onog ko moze da je oseti na pravi nacin........

57. Marija Roganovic Nazalost ni 100-ti dio koliko bih zeljela i koliko bi jedan prof. knjizevnosti trebao da ima...Ali mi je skor procitanih poprilicno zadovoljavajuci....Ali ako dobijem ovu imacu jednu vise:)0

58. Marija Stikić Verovatno ima 120 dobrih razloga zašto knjiga ima 120 strana.

59. Marija Stojkovic Najvise volim da citam u krevetu pred spavanje, preko dana na terasi:)))

60. Marko Mirkovic Oblak zivota okupan u moru suza.

61. Milan Nedeljković Volim stampane knjige jer su kvalitetnije, ali i elektronske zato sto su jeftinije.

62. Milan Ninkovic Svemir je sirok pojam...Ako bih putovao na neku drugu planetu,poneo bih knjigu...to je isto kao da putujem u autobusu do sledece stanice...zasto ne bih citao u medjuvremenu...

63. Milan SPRINTER-onaj koji trci da mi donese knjigu!!!!!!!!!

64. Milena Nikolic Miris papira,suskanje strana koje se gube pod prstima,onaj osecaj da gde god da si..knjiga je sa tobom tu:)Naravno...stampane knjige!:))

65. Milica Stevanovic Ipak vise stampanu... Ipak je bolje kad se oseti pod prstima, kad se lista... :)

66. Miljana Stajić U autobusu! Najbolja odbrana od namernih saputnika koji bi vas slučajno ispitali o svemu, svačemu i svakome iz vašeg života... + efektan lek protiv mučnine - zaboraviš na to gde si :)

67. Minika Volim da čitam noću kada se oko mene smrkne, kada ostanemo samo ja i knjiga.

68. Miodrag Žeželj Matiju Paskala! Pametan a lud ko struja!

69. Mirela U svakom slucaju, vise volim stampanu knjigu.. mogu je citati u bilo koje vrijeme, na bilo kom mjestu :))

70. Mirjana Na poslu,u krevetu,na lezaljci,na plazi.

71. Mirjana Radojcic Uvek i svugde je pravo vreme za knjigu. Ali definitivno plaža. Nigde nije tako lepo kao u ležaljci na plaži uz šum talasa.

72. Mirko Knjiga imam toliko da sam počeo da zaboravljam kome sam šta dao. Nikako da uvedem one bibliotekarske kartice.

73. Mladen Rakic Na terasi, ispod krošnji...ili u tvrdjavi, miris sveze pokosene trave, hladovina, knjiga i ja...i putovanje pocinje

74. Nevena Blagojevic Moje omiljeno doba za citanje je kad se zavrse obaveze oko kuce i dece a pre nego pocne guzva oko rucka.Oko podneva pa do tri popodne.

75. Nina K. Наравно да бих књигу понела са собом у свемир! Шта хоћете, да ме пробудите из мог савршено доброг сна само да бисте ми показали нечији туђ? :-) Носим књигу да и звезде науче ко странице да шуште!

76. Olja Naravno da ucim svoje dete da voli knjige. Moja devojcica je prvu 'pravu' knjigu (namerno zanemarujem platnene knjige i one za kupanje) dobila sa nekih 5 meseci - cim je po prvi put sama uspela da dohvati neki predmet i drzi ga u ruci, to je bila ta knjiga. I sada je ponosni clan biblioteke - ali nije najmladji član (najmladji je seka :) ).

77. Pejcic Sladjana Naravno stampanu upravo sam procitala knjigu Potraga za lasicom ako ste u mogucnosti procitajte knjiga je ekstra.

78. Petar P. Mehmed Pasu Sokolovica... (dosta bi se mudrosti za vreme danasnje dalo nauciti od njega)

79. Petar Poznić Dosta knjiga sam pročitao u gradskom prevozu. Mnogo brže prođe vreme a i prija mi. Volim i u parku kada je lepo vreme ili kafiću koji ima kućnu atmosferu i kada nema pušača u njemu. Mada, omiljeno mesto mi lazy bag kod kuće.

80. Rada Pejic Zvala bi se Zasto bi ostala

81. Radoslava Berisa Ne bih ponela knjigu u svemir, ponela bi fotoaparat i diktafon. Da mogu da zabelezim svaki momenat i kad se vratim da napisem knjigu :)

82. Saša Antonijević Ne znam tačan broj knjiga na svojim policama. Imam ih puno, slažem ih u dva reda.

83. Slađan Radovanović Možda će elektronske knjige preuzeti primat u nekom narednom periodu, kada svi budemo imali tablet uređaje, a dotle svakako štampane jer se mogu poneti na put, čitati na terasi, u krevetu,...

84. Sladjana Barbir Vazno je da se cita....a i da se zna sta se procitalo. Ne biram nacin!

sladjana jokovic Knjiga me asocira na adrenalin...obozavam izazove pa vas izazivam da je bas meni darujete. Sigurna sam da cu uzivati u njoj. P.S. nemojte mnogo da se mislite ,ja sam prava osoba za Sprinter.. :)

85. Sladjana Matic Najvise volim da citam u jednom uglu autobuske stanice, napravljenom od dva kamena zida. Sedeci u polumraku sa knjigom na kolenima uzivam u nekom dalekom svetu dok uzurbani, brizni i bezbrizni ljudi neprestano koracaju.

86. Slavica Petrovic Knjigu bih u svemur svakako ponela,najpre zato jer volim citati,knjiga je najbolji moj prijatelj,a ukoliko u svemiru ima nekih bica htela bih da ih upoznam sa keativnoscu i kulturom nas zemljana.

87. Snezana Djordjevic Ko ume nesto da kaze dovoljne su i 120 stranice, ko ne ume i ne zna, ni tomovi mu nebi pomogli? Uostalom, knjiga je knjiga i nije spanska serija!

88. Snežana Marković Sprinter je neko ko brzo trči od tačke A do tačke B!

89. Snježana Knjiga koju bi trebalo napisati:Neobično običan život

90. Srba Trifunovic koliko god da imam uvek mi treba onu sto nemam :)

91. Stefan Zeljkovic Zato sto su ljudi zaglupiti i nemaju vremena ni za sta pa eto i pisci da nesto zarade moraju se prilagoditi :)

92. Tanja Mitrovic Idem dalje, ti iza ostani i Na svome putu svako sretne istinu

93. Tanja Varađan Ne postoji omiljeno doba za čitanje. Postoji samo knjiga koja Vam ne dozvoljava da je pustite!

94. Tatjana Petrovic Da svakako da bih sa sobom ponela knjigu,knjiga je prijatelj koji nas nikad nece izneveriti,nikad povrediti.Knjiga nas uci da slusamo svoga srca glas,da mislimo svojom glavom,da budemo svoji.

95. Vesna Brnčić printer sa S,hahahah :D

96. Vesna Jakičić U svako doba na svakom mestu po svim vremenskim prilikama ,samo da se čita :))

97. Vesna Jovasevic Vise volim stampane knjige, naravno. Zavisnik sam mirisa nove knjige. Prvo je gledam, malo pomazim :), a zatim, uzivajuci u mnirisu sveze stampe, pocinjem sa citanjem. Taj osecaj nista ne moze da zameni.

98. Vesna Vidić Gde god nađeš zgodno mesto a ti se posadi knjižicu otvori pa se njome sladi. :-)

Vikica Milic Stampana knjiga je zgodnija za poneti na neko udaljeno mesto, sa partnerom, pa malo citate, malo uzivate!

99. vladan milicevic .. prva recenica je ono sto me privuce, kao ljubav na prvi pogled, kao sto je legendarna prva u Ani Karenjini -Sve srecne porodice su srecne na isti nacin , a sve nesrecne su nesrecne na svoj nacin.. ili Kaporova Zoe koja pocinje -Kad sam je prvi put video sat mi je stao.. kako ih ne procitati i kroz zivot ne citirati. Ako pisac romana u prvoj recenici opise klin iznad vrata onda ce on do kraja knjige, ako nista bar nekog obesiti o taj klin, tako je govorio moj profesor srpskog u gimnaziji.

100. vladimir vidanovic naravno dabih poneo i to ne jednu, nikad ne znas cime mozes da podmitis vanzemaljce :)

101. Vojislav Gurinovic Ne onoliko koliko bih zeleo a manje nego sto sam procitao.

102. Марија Јовановић У мојој кућној библиотеци налази се велики број књига свих могућих жанрова, али би још једна више свакако добро дошла.

103. Милица Ђуровић Данас је читам на тераси, на поподневном сунцу, уз хладан сокић! :) Поѕдрав!

ZAHVALJUJEMO SE SVIMA KOJI SU UČESTVOVALI U ANKETI.

KAKO DO POKLON KNJIGE?

1. Dođite kod nas u knjižaru, Beograd, Vojvode Stepe 34

2. Pošaljite nam osnovne podatke o sebi da bismo vam poslali knjigu:

Ime i prezime
Ulica i broj
Poštanski broj i mesto

Podatke o sebi pošaljite na email: kombib@gmail.com


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Gordana Radujkovic
Hvala ... :)

• Dragica Vukomanovic
Hvala Vam puno! Jedva cekam da je procitam :))

• Jelena Milosevic
Hvala od srca na nagradi, kao i na informacijama o njenom preuzimanju! Pozdrav!

• Milan Ninkovic
hvala vam najlepse za poklon!

• Slavica Petrovic
Obozavam citanje,obozavam knjige,hvala Vam puno sto ste usrecili i mene i druge.Zato vam pozdrav od srca saljem ja dok osmeh srece moje lice obasjava.

• Tatjana Petrovic
Hvala Vam najlepse za knjigu,divni ste,puno Vas pozdravljam i zelim sve najbolje.

• Maja Karic
Hvala..od srca...prvi put sam ovako dobila knjigu na poklon..a nije mi cak ni rodjendan..sa zadovoljstvom cu je citati..

• Jelena Milosevic
Kada i na koji nacin mozemo ocekivati knjige koje smo dobili? Veliki pozdrav!

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272