Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

10 najgorih saveta i trikova za Windows Vistu !!!

Znate kako svuda možete da pronađete različite članke koji opisuju tri, pet, dvadeset ili još više najboljih podešavanja za Windows Vistu? Svi ovi članci vam obećavaju da će vam dati moć da podešavate i personalizujete Vistu kakvu do sada niste imali. Naoružani takvim znanjem i sa potpuno novom kopijom Windows Viste možete da počnete sa obrađivanjem operativnog sistema kako biste ga podesili da bude po vašem ukusu. E pa, isto kao što Oscar ima Razzie nagradu za najgori film ili ulogu, isto tako najbolji Windows Vista saveti i trikovi imaju (da li ste spremni, evo dolazi) “10 najgorih saveta i trikova za Windows Vistu”.



Ok, ok, ja sam se malo zaneo. Nema veze, pređimo sada na posao. Pretraživao sam zvanični sajt Windows Viste bez ikakve namere da nanesem nekome štetu ili bilo koga uvredim ali onda sam naišao na nešto što me je nateralo da se zacenim od smeha. Microsoft ima sopstvenu verziju 10 najboljih saveta i trikova za Windows Vistu.

Prvo… “Istražite novi Windows Vista Start meni. Šta kažeš? Od kada spada u istraživanje čačkanje Start menija, koji postoji bog zna od kada, tojest od Windowsa 95. A to je Windows Vista savet i trik broj jedan. Samo kliknite na Start meni, i? Hajde, recite da vama ovo nije smešno.

Drugo... “Istražite novi Search Explorer”. Mogućnost filtriranja sadržaja nije ništa novo. Panel za pretragu u Visti je napravljen od panela koji je postojao u Windows XP-a. I od kada se to otkirvanje funkcije smatra savetom i trikom?

tri... “Iskusite poboljšan korisnički interfejs”. Windows Aero i Flip 3D su treća stavka u Microsoftovoj listi 10 najboljih Windows Vista trikova. Ovo me tera na pomisao da su Redmondijanci vrlo brzo izgubili inspiraciju.

Ali biće bolje, ili gore. Bolje sa komične tačke gledišta, uostalom procenite sami. Broj četiri: “Pretraživanje pomoću Internet Explorera 7 – pretražujte više Web sajtova”. Pretraživanje pomoću kartica? Da li takva stvar stvarno može da postoji? Wow!

“Štampajte savršene slike Web sadržaja” se nalazi na poziciji broj pet i vezana je za novu funkciju Internet Explorera 7 za upasivanje čitave stranice web sajta na jednu štampanu stranicu.

Broj šest je Windows Meeting Space. Ove zadnje dve funkcije bi mogle da dobiju eventualno brojeve 900 i 1.000 u listi najboljih Windows Vista saveta i trikova, ali ovde im jednostavno nije mesto.

Broj sedam je, uf – imam osećaj da će vam se dopasti broj sedam – i nemojte da mislite da se šalim: “Razmenjujte direktorijume i fajlove direktno između PC-ja”. Da, očigledno u Windows Visti možete da razmenjujete fajlove i direktorijume preko mreže. Ovo je stvarno nečuven savet i trik! Evo, opet mi teku suze od smeha.

Microsoft XPS Document Writer je trik broj osam, i on kaže da možete da prikažete, editujete i snimite XPS dokumente. Oh, sav sam se naježio! Mislim da sam negde video nešto slično ovoj XPS stvari…ali ne mogu tačno da se setim!

Broj devet: “Ubrzajte performansu PC-ja. Windows ReadyBoost”. Ovo je u stvari dobar savet koji je trebao da bude ispred svih prethodnih saveta, a odnosi se na mogućnost da koristite fleš memoriju kao dodatnu RAM memoriju.

Broj deset glasi “Povratite prethodnu verziju dokumenta”. Još jedna vrlo dobra funkcija koja vam omogućava da vratite prethodne verzije promenjenih i snimljenih dokumenata.

Dakle, od deset saveta i trikova samo su dva prošla test razuma. Ali ko zna, možda su za Amerikance ovo dobri saveti? Za sve vas koji čitate ovaj članak siguran sam da delite moje mišljenje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272