Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

10 nezaobilaznih saveta za okorele multiplejer igrače

Nema sumnje onlajn multiplejer mečevi znaju da budu prilično bučni i haotični sa igračima koji se međusobno vošte, krljaju i lome virtuelne kosti. I baš zbog toga onlajn igranje predstavlja tako dobar način da se oslobodite viška energije i stresa, kao i da upoznate druge gejmere. Ali čak i u free-for-all multiplejer igrama ima mesta za bonton.  

U forumu na Achievement Junkie vodi se diskusija o osnovnim multiplejer pravilima igranja i iz tog threada ja sam izvukao 10 pravila vezana za to šta smete a šta ne smete da radite ako želite da se družite sa svojim prijateljima gejmerima. Ovi saveti važe za sve platforme; pratite ih i siguran sam da će vam igranje sa prijateljima biti još zabavnije.

1. Omogućite svima da igraju

Previše hostova ima lošu naviku da izbacuje igrače koji su a.) novi, b.) bolji od njih ili c.) nisu njihovi prijatelji. Ako hostujete igru i želite igrače koji su otprilike na vašem nivou veštine, pokušajte da hostujete servere namenjene igračima različitih nivoa veštine u datoj igri. Da li vas neki drugi igrač u igri rutinski oduva sa staze? Umesto da ga kickujete, ohrabrite ga i dajte sve od sebe. Isto tako, zašto novajlijama ne biste dali malo slobodnog prostora? Ne zaboravite, ne tako davno, i vi ste bili upravo tako zeleni kao što su oni sada. Konačno, izbacivanje stranca da bi jedan od vaših prijatelja mogao da se pridruži igri je veoma surovo. I ko zna, možda bi vam se i dopao taj novi igrač.

2. Smanjite psovanje

Nema ništa loše u tome da se glasno radujete kada konačno pokosite glavnu lovinu sa mitraljezom. Ali u nekoj tački, prirodno i bezazleno zadirkivanje vrlo lako se pretvara u psovanje, koje, ako ništa drugo, smeta svima u prostoriji. Neka vaš pobednički ples bude kratak i sladak, a zatim se vratite u igru i normalizujte vaše ponašanje.

3. Isključite mikrofon kada ne govorite

Nema ništa gore i neprijatnije za igrače kada slušaju kako žvaćete žvakaću gumu, kijate ili pevušite omiljenu melodiju u mikrofon. Ako nemate šta da kažete nemojte da budete lenji već isključite mikrofon.

4. Budite mirni

Svi smo mi ovde da bi se zabavili, zar ne? Ali uvek se pojavi neki mrgud koji viče na jadnog novaljiju koji je zaboravio da legne kada ga je zasula paljba. Samo se opustite i uživajte u igri – a ako ste smrtno ozbiljni u vezi igranja sa igračima koji su vašeg ranga, vidite pravilo jedan i pokušajte da nađete server na kojem se nalaze samo iskusni gejmeri.

5. Nemojte da kampujete

To je taktika koja svakoga izluđuje: ležanje i čekanje (“kampovanje”) gde su igrači iz suprotnog tima ustreljeni onog momenta kada se pojave. Da slažem se, i to je neka vrsta zabave, ali brzo dosadi. Budite sportskog duha i dajte protivnicima šansu da vas pogode.

6. Upotrebite magičnu reč

Ta reč bi bila “molim te”, naročito kada molite nekoga da promenite timove zato što želite da igrate u istom timu sa vašim prijateljima.

7. Ubijte ostale momke

Pored čučanja u zasedi još jedna taktika nezrelih igrača je da ubijaju svoje drugove (“timsko ubijanje”) zbog kikovanja ili osvete za neko stvarno ili izmišljeno omalovažavanje. Ponovo naglašavam, ovo zna da bude veoma dosadno i sigurno će dovesti do toga da ćete vrlo brzo biti izbačeni sa servera.

8. Završite igru

Nije velika stvar, ali napuštanje igre usred bitke se smatra veoma lošim, jer može lako da izbaci tim iz ravnoteže. Ako ste se uključili u igru, barem završite igru a nemojte iznenada da pritisnete dugme za izlaz samo zato što ste se malo iznervirali.

9. Zadržite rasističke i/ili šovinističke komentare za sebe

Osećate da biste najradije onima koji nisu vaše rase ili nacionalnosti verbalno pljunuli u lice? Dobro – samo napred. Ali u rasprostranjenom svetu multiplejer igara nema mesta za šovinističke ili rasističke komentare i igrače.

10. Steknite prijatelje

Ako vidite igrača sa kojim ste nedavno igrali u timu i dobro se proveli, nemojte zaboraviti da ga pozdravite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272