1Q84 novi Murakamijev roman kao čestitka za Novu 2011. godinu

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 5 / 1766

1Q84 ili Murakami za 1800 dinara

Zašto je GEOPOETIKA propustila priliku da prva dva toma knjiga prodaje za:

1984 dinara

Glavni junaci Murakamijevog romana su instruktorka borilačkih veština Aomama, koja je serijski ubica, i profesor matematike Tengo. Aomama je svoj gnev usmerila na muškarce koji su nasilni prema svojim ženama. Tengo je pasivan, bez inicijative, talentovan bez ostvarenja, odnosno, kako pisac navodi, "deo slagalice koja se nigde ne uklapa".

"Autor je ovde angažovaniji nego ikad, s namerom da mnoge važne teme modernog sveta dovede u fokus, političke zločine, tumačenje istorije, nasilje, religiozni fanatizam, slobodu, ali i nastanak književnog dela, granicu između laži i istine, realnosti i fikcije", rekla je izvršna urednica „Geopoetike“ Jasna Novakov Sibinović.

Murakami je prva dva toma romana objavio u maju 2009. godine, dok je treći objavljen u aprilu ove godine.

Haruki Murakami (1949) dobitnik je više prestižnih književnih nagrada. Prevodio je na japanski dela Ficdžeralda, Karvera, Irvinga, Selindžera.

U prevodu na srpski do sada su mu, u izdanju "Geopoetike", objavljeni romani "Okorela zemlja čuda i Kraj sveta" (1985), "Norveška šuma" (1987), "Igraj, igraj, igraj" (1988), "Južno od granice, zapadno od sunca" (1992), "Sputnik ljubav" (1999), "Kad padne noć" (2004).

Naručite danas. Poklonite knjigu za novu godinu. LINK.

 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar