Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Popust cena: 1760 rsd

Linux za mreže

Linux za mreže

Popust cena: 2200 rsd

20 alata za penetraciono testiranje u Kali Linuxu

Kali Linux dolazi sa širokim spektrom alata koji su dizajnirani za različite aspekte penetracionog testiranja i etičkog hakovanja. Evo 20 najpoznatijih alata zajedno sa detaljnim opisima svakog od njih:

1. Nmap

Opis: Nmap (Network Mapper) je alat za skeniranje mreža i otkrivanje mrežnih uređaja. Koristi se za identifikaciju otvorenih portova, servisnih verzija i operativnih sistema na ciljnim uređajima. Primena: Skeniranje mreža, otkrivanje portova, mapiranje mrežnih topologija.

2. Metasploit

Opis: Metasploit je moćan okvir za eksploataciju ranjivosti. Omogućava korisnicima da testiraju ranjivosti u mrežnim aplikacijama i sistemima koristeći unapred pripremljene ili prilagođene eksploite. Primena: Eksploatacija ranjivosti, razvoj i testiranje eksploita.

3. Wireshark

Opis: Wireshark je alat za analizu mrežnog saobraćaja. Omogućava korisnicima da uhvate i analiziraju podatke koji prolaze kroz mrežu. Primena: Analiza mrežnog saobraćaja, otkrivanje problema u mreži, bezbednosne analize.

4. John the Ripper

Opis: John the Ripper je alat za provaljivanje lozinki. Koristi različite tehnike napada, kao što su brute force i dictionary napadi, za probijanje šifrovanih lozinki. Primena: Probijanje lozinki, testiranje sigurnosti lozinki.

5. Aircrack-ng

Opis: Aircrack-ng je set alata za procenu bezbednosti bežičnih mreža. Omogućava korisnicima da analiziraju Wi-Fi mreže, presreću podatke i probijaju WEP/WPA/WPA2 lozinke. Primena: Procena bezbednosti Wi-Fi mreža, presretanje podataka, probijanje lozinki.

6. Burp Suite

Opis: Burp Suite je alat za testiranje sigurnosti web aplikacija. Pruža niz funkcionalnosti, uključujući presretanje HTTP/HTTPS saobraćaja, skeniranje ranjivosti i automatizovano testiranje. Primena: Testiranje sigurnosti web aplikacija, presretanje i modifikacija saobraćaja.

7. Hydra

Opis: Hydra je alat za izvođenje brute force napada na različite servise, uključujući FTP, SSH, HTTP, i mnoge druge. Pruža mogućnost paralelnog napada na više ciljeva. Primena: Brute force napadi na servise, testiranje sigurnosti lozinki.

8. Maltego

Opis: Maltego je alat za prikupljanje i vizualizaciju podataka. Omogućava korisnicima da istražuju i povezuju informacije iz različitih izvora kako bi otkrili skrivene veze. Primena: Prikupljanje podataka, vizualizacija mrežnih odnosa, istraživanje pretnji.

9. SQLmap

Opis: SQLmap je alat za automatizaciju detekcije i eksploatacije SQL injekcija. Pomaže korisnicima da identifikuju i iskoriste SQL ranjivosti u web aplikacijama. Primena: Detekcija i eksploatacija SQL injekcija, testiranje sigurnosti baza podataka.

10. Netcat

Opis: Netcat je alat za mrežnu komunikaciju i otklanjanje grešaka. Može se koristiti za čitanje i pisanje podataka preko mrežnih konekcija koristeći TCP ili UDP protokole. Primena: Mrežna komunikacija, otklanjanje grešaka, skeniranje portova.

11. Ettercap

Opis: Ettercap je alat za presretanje mrežnog saobraćaja i izvođenje napada kao što su ARP spoofing i MITM (Man-In-The-Middle). Primena: Presretanje saobraćaja, MITM napadi, analiza mreže.

12. Nikto

Opis: Nikto je alat za skeniranje web servera. Omogućava identifikaciju potencijalnih sigurnosnih problema, uključujući zastarele softverske verzije i ranjivosti. Primena: Skeniranje web servera, identifikacija sigurnosnih problema.

13. OWASP ZAP

Opis: OWASP Zed Attack Proxy (ZAP) je alat za testiranje sigurnosti web aplikacija. Pruža funkcionalnosti za presretanje i modifikaciju HTTP/HTTPS saobraćaja, skeniranje ranjivosti i automatizovano testiranje. Primena: Testiranje sigurnosti web aplikacija, presretanje i modifikacija saobraćaja.

14. BeEF

Opis: BeEF (Browser Exploitation Framework) je alat za testiranje sigurnosti web browsera. Omogućava korisnicima da iskoriste ranjivosti u browserima i izvode napade kroz web aplikacije. Primena: Eksploatacija browsera, testiranje sigurnosti web aplikacija.

15. OpenVAS

Opis: OpenVAS je sistem za upravljanje ranjivostima. Pruža funkcionalnosti za skeniranje mreža i sistema kako bi se identifikovale i procenile ranjivosti. Primena: Upravljanje ranjivostima, skeniranje mreža, procena bezbednosti.

16. Skipfish

Opis: Skipfish je alat za automatsko skeniranje web aplikacija. Pruža funkcionalnosti za identifikaciju ranjivosti i sigurnosnih problema. Primena: Skeniranje web aplikacija, identifikacija ranjivosti.

17. Social-Engineer Toolkit (SET)

Opis: SET je alat za izvođenje socijalno-inženjerskih napada. Omogućava korisnicima da kreiraju phishing emailove, lažne web stranice i druge napade zasnovane na socijalnom inženjeringu. Primena: Socijalno-inženjerski napadi, phishing napadi, edukacija o bezbednosti.

18. Hashcat

Opis: Hashcat je alat za provaljivanje šifrovanih lozinki. Podržava različite algoritme i metode za probijanje lozinki. Primena: Probijanje šifrovanih lozinki, testiranje sigurnosti lozinki.

19. Responder

Opis: Responder je alat za izvođenje napada na mrežne protokole kao što su LLMNR, NBT-NS i MDNS. Omogućava korisnicima da presreću i analiziraju autentifikacione podatke. Primena: Presretanje i analiza autentifikacionih podataka, mrežni napadi.

20. Fierce

Opis: Fierce je alat za skeniranje DNS-a. Omogućava korisnicima da identifikuju poddomene i IP adrese povezane sa ciljnim domenom. Primena: Skeniranje DNS-a, identifikacija poddomena, prikupljanje informacija o mreži.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272