Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

80 procenata blogova je opasno

Onlajn blogovi sve više postaju obavezni zato što skoro svaki Internet korisnik poseduje blog ili traži neki dobar servis na kojem će ga hostovati. Međutim, blogovi nisu uvek korisni i efikasni zato što mogu da predstavljaju lak način eksploatacije nekoliko ranjivosti na računarima posetioca. Po rečima nedavno objavljenog izveštaja ScanSafe-a, 80 procenata Internet blogova sadrže nemoralne fajlove kao što su “prostački tekstovi” i pornografske slike. Još gore od toga, 6 procenata blogova sadrži zlonamerne viruse među kojima su najpopularniji Trojan, Win32, Diamin.js, Trojan-Downloader, VBS, Small.ca i Trojan-Downloader.Win32.Delf.acc.

“Blogovi su odličan zamajac za samoiskazivanje i razmenu ideja. Radnici koji posećuju ove sajtove mogu nesvesno da izlože korporativne mreže virusima i riziku od otkrivanja  ili gubitka privatnih informacija. Sadržaj na blogovima i drugim sajtovima se konstantno menja. Kao rezultat, rešenja za bezbednost Weba koja se oslanjaju na Web crawling - ili periodično pretražuju web u potrazi za pretnjama – mogu da ostave korisnike izložene zlonamernim ili neželjenim sadržajima umesto da svaki put skeniraju stranicu kada se ona zatraži” rekao je Dan Nadir, predsednik ScanSafe-a, u štampanom izdanju koje je objavljeno na web sajtu kompanije.

Kao što znate, Google poseduje Blogger, jednu od najvećih blog zajednica na Internetu sa milionima već kreiranih naloga. Pre nekog vremena, ova kompanija se suočila sa mnogim problemima u vezi bezbednosti blogova. Kompanija je primila ogroman broj žalbi od strane korisnika. U to vreme, Google je odlučio da implementira novu funkciju na svaki blog koja će pomoći korisnicima da obeleže određeni blog kao neprikladan. Kada više čitaoca obeleži isti blog, kompanija će pregledati sadržaj koji je publikovan na njemu i suspendovaće nalog ako treba kako bi uklonila zlonameran sadržaj.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272