Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

8 saveta za održavanje mobilnog telefona

Održavanje mobilnog telefona će vam pomoći da on ima dug i produktivan vek trajanja. Postoji osam saveta za održavanje koji će vam pomoći da dobijete maksimum od svog mobilnog telefona. Sve dole nabrojano važi takođe i za bateriju, punjač i bilo koju drugu opremu.

Saveti:

1. Punjenje:

Uverite se da je baterija u potpunosti napunjena a zatim je potpuno ispraznite pre nego što je ponovo napunite. Prerano punjenje baterije dovodi do toga da se baterija mnogo brže isprazni.

2. Bezbednost:

Iz bezbednosnih razloga, uključite PIN na Sim kartici i Phone-lock na telefonu da biste izbegli neautorizovanu upotrebu. Ove bezbednosne mere će takođe biti aktivirane kada je telefon isključen i ponovo uključen. Možete da proverite sa operaterom ili u uputstvu za mobilni telefon gde se te funkcije nalaze a takođe ćete tu naći i informacije o blokiranju SIM kartice i IMEI broja telefona u slučaju da je telefon ukraden.

3. Zaštita:

Koristite funkciju za zaključavanje tastature da biste zaključali telefon. Neplanirani pozivi vas mogu koštati mnogo a čak i ako je telefon možda na sigurnom mestu, kao što je torba, vaš telefon će se bacakati okolo što može slučajno da okrene neki broj telefona. Grubo tretiranje telefona može da ošteti ploču električnog kola, zato izbegavajte ispuštanje ili nepotrebno treskanje telefona.

4. Baterija:

Budite sigurni u kvalitet baterije. Koristite samo originalnu bateriju od proizvođača mobilnog telefona i kupujte je samo kod autorizovanih distributera. Može da bude opasno ako izaberete jeftiniju varijantu i kupite falsifikovanu bateriju.

5. Čišćenje:

Nemojte da koristite jake deterdžente, rastvarače za čišćenje  ili jake hemikalije za čišćenje telefona. Samo ga obrišite mekom krpom.

6. Futrola:

Zaštitna futrola će pomoći da se zaštitite od prašine i prljavštine i zaštitiće telefon od ogrebotina. Uverite se da je futrola koju ste izabrali dobrog kvaliteta. Nekvalitetne futrole bez otvora za vazduh mogu da oštete telefon kreirajući vlagu unutar futrole.

7. Čuvanje telefona:

Telefon uvek držite na suvom mestu. Izbegavajte kišu, veliku vlagu i tečnosti. Svi oni mogu da sadrže minerale koji mogu da korodiraju električno kolo.

8. Pri visokim temperaturama:

Da biste mu obezbedili dug životni vek, telefon držite uvek na stabilnoj temperaturi. Izbegavajte izlaganje telefona tečnostima i/ili izlaganje telefona ekstremnim temperaturnim promenama sa toplog na hladno i obratno. To može da dovede do kondenzacije vlage i da na kraju ošteti telefon.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Сузана николовска
Одлично

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272