Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

QuarkXPress 6

QuarkXPress 6

Popust cena: 440 rsd

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Popust cena: 360 rsd

Adobe: 10 godina i svi naši programi će biti onlajn

Adobe-ov CEO Bruce Chizen kaže da će za deset godina, kompanija ponuditi sve svoje aplikacije u onlajn verziji. Njegova izjava je došla u vreme kada vidimo da sve više i više kompanija nudi onlajn aplikacije kao alternativu za desktop proizvode.

Google Docs, Zoho, Picnik, SnapLayout, Zude, samo su neke od onlajn aplikacija kojima možete da pristupite sa bilo kog mesta bez plaćanja velikog ceha za komercijalne verzije. Možda ima nekih funkcija koje fale, ali ova nova sorta aplikacija ima mnogo toga da ponudi korisnicima pošto su besplatne, portabilne i multiplatformske. Takođe može da im se pristupa bez potrebe za ažuriranjem.

Velike kompanije za proizvodnju softvera kao što je Adobe počinju ozbiljno da obraćaju pažnju na onlajn aplikacije jer sve više na svom džepu osećaju kako polako gube tržišni udeo. Programi kao što su Picnik i PikiFX polako otvaraju prostor za besplatne onlajn aplikacije za obradu slika i Adobe mora brzo da promeni svoju softversku strategiju i počne da razvija verziju popularnog  Photoshopa za onlajn upotrebu. Adobe još nema utvrđen datum izdavanja za Photoshop Express ali je shvatio da budućnost softvera leži u onlajn verzijama i vredno radi na tome da isporuči sve svoje program i u onlajn verziji za web.

Chizen kaže da on veruje da će nove onlajn aplikacije privući mlađe generacije korisnika kojima nikada ne bi palo na pamet da plate 400 dolara za paket komercijalnih programa. Dragi Adobe, mi mislimo da će to privući sve korisnike, mlade i stare, sve pod uslovom da za deset godina, zajedno sa ostatkom sveta, svi imamo širokopojasni pristup Internetu. Na kraju krajeva, kakva korist od onlajn aplikacije ako ne možemo da joj pristupimo brzo i lako?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272