Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Adobe izdaje novi plejer za oflajn reprodukovanje Flash-a

Neuljuljkan dominantnom pozicijom u Web videu, Adobe Systems uskoro izdaje Adobe Media Player za oflajn reprodukovanje Flash video snimaka.

Na National Association of Broadcasters Show u Las Vegasu koji će se održati sledeće nedelje, očekuje se da će Adobe detaljno da prikaže novi plejer za preuzete medije koji će raditi sa Windows ili Mac desktopovima. Trenutno, Adobe nema način za prikazivanje Flash video snimaka izvan pretraživača.

Prethodno poznat pod kodnim imenom Philo, Adobe Media Player će omogućiti korisnicima da se prijave na i da reprodukuju video podkastove publikovane pomoću RSS-a (Really Simple Syndication). Aplikacija takođe omogućava korisnicima da komentarišu i dele video snimke.

Adobe je razvio plejer imajući na umu izdavače različitih sadržaja, obezbeđujući im bezbednosne alatke i način za podešavanje prezentacije preuzetih video fajlova.

Izdavači koji već koriste Flash za striming Web video mogu da koriste ista ta sredstva za sadržaj koji može da se preuzima, rekao je Mark Randall, strategijski šef za Adobe-ov Dynamic Media Organization. Sedamdeset šest procenata emitera već koriste Flash za Web striming, rekao je Mark Randall.

Adobe Media Player će podržavati dve vrste bezbednosti: Jedna će omogućavati da video fajlovi koji mogu da se preuzimaju i razmenjuju budu upakovani sa reklamom koja ne može da se odvoji od videa. Drugi sistem za kontrolu sadržaja će povezivati preuzet sadržaj sa specifičnim mašinama ili ljudima.

Po rečima Adobe izvršioca, koristeći prednosti RSS ekstenzija , izdavači će takođe moći da isporuče i druge oblike reklamiranja kao što je tekst, animacija ili video.

Adobe će obezbediti server koji će da prati, pomoću cookie-ja pretraživača, kako korisnici prikazuju preuzete medije. Ta informacija može da se šalje izdavačima.

Pored toga, Adobe je objavio da su poboljšali čistoću Flash video snimaka.

Adobe Media Player je program koji je građen pomoću Adobe-ove Apollo platforme, i ući će u fazu beta testiranja krajem proleća a biće dostupan krajem ove godine, rekao je Craig Barberich. Kompanija namerava da ponudi verziju za Linux i podršku za različite vrste medija.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272