Adobe pokreće Adobe Media Player

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1576

Adobe je pokrenuo novi samostalni medija plejer koji predstavlja prelaz između Miro-a i Adobe Digital Editions-a. Iako je Adobe-ov Flash plejer postao standardni medija plejer u web pretraživačima za prikazivanje onlajn video klipova, izgleda da je kreiranje samostalmih medija plejera prešlo u pravu maniju.

Ali razlog je više nego očigledan: Web pretraživači su namenjeni za pregledanje tekstova i slika. Multimedija je došla dosta kasnije, pa zašto onda ne izgraditi novi pretraživač medija od temelja pa do krova. Nismo sigurni da se ljudi preterano guraju da preuzmu samostalne aplikacije kao što su Joost, Babelgum, Miro, ili VeohTV, ali niko ne želi da ostane napolju na hladnom ako ovi programi jednom počnu masovno da se koriste.

Adobe-ov program je izgrađen na Adobe AIR, što znači da ćete trebati da instalirate AIR pre nego što budete mogli da pokrenete Adobe Media Player. Srećom, iako je aplikacija još u beta fazi, već postoji zgodni web zasnovani instaler koji će odraditi teži deo posla. Kliknite jedno dugme, potvrdite nekoliko polja i sve je podešeno kako treba.

Voleli bismo da vam kažemo da smo isto toliko impresionirani sa medija plejerom kao i sa instalerom. Međutim, aplikacija se sporo učitavala, video koji smo pokrenuli je seckao, i nije postojao način da pretražujemo druge video klipove bez zaustavljanja onog koji smo tog trenutka gledali.

Za beta proizvod, Adobe Media Player nije loš. Svideo nam se sistem menija i lako čitljive grafike. Ali mi volimo da naši video plejeri budu mnogo agilniji i brže reaguju na komande. Takođe ne bismo imali ništa protiv malo originalnog sadržaja.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar