Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Adobe pokreće Adobe Media Player

Adobe je pokrenuo novi samostalni medija plejer koji predstavlja prelaz između Miro-a i Adobe Digital Editions-a. Iako je Adobe-ov Flash plejer postao standardni medija plejer u web pretraživačima za prikazivanje onlajn video klipova, izgleda da je kreiranje samostalmih medija plejera prešlo u pravu maniju.

Ali razlog je više nego očigledan: Web pretraživači su namenjeni za pregledanje tekstova i slika. Multimedija je došla dosta kasnije, pa zašto onda ne izgraditi novi pretraživač medija od temelja pa do krova. Nismo sigurni da se ljudi preterano guraju da preuzmu samostalne aplikacije kao što su Joost, Babelgum, Miro, ili VeohTV, ali niko ne želi da ostane napolju na hladnom ako ovi programi jednom počnu masovno da se koriste.

Adobe-ov program je izgrađen na Adobe AIR, što znači da ćete trebati da instalirate AIR pre nego što budete mogli da pokrenete Adobe Media Player. Srećom, iako je aplikacija još u beta fazi, već postoji zgodni web zasnovani instaler koji će odraditi teži deo posla. Kliknite jedno dugme, potvrdite nekoliko polja i sve je podešeno kako treba.

Voleli bismo da vam kažemo da smo isto toliko impresionirani sa medija plejerom kao i sa instalerom. Međutim, aplikacija se sporo učitavala, video koji smo pokrenuli je seckao, i nije postojao način da pretražujemo druge video klipove bez zaustavljanja onog koji smo tog trenutka gledali.

Za beta proizvod, Adobe Media Player nije loš. Svideo nam se sistem menija i lako čitljive grafike. Ali mi volimo da naši video plejeri budu mnogo agilniji i brže reaguju na komande. Takođe ne bismo imali ništa protiv malo originalnog sadržaja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272