AMD planira da lansira procesore sa tri jezgra u februaru

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1281

 

Od kada je AMD objavio da namerava da proizvodi procesore sa tri jezgra (pod kodnim imenom Toliman) za desktop računare, korisnici i stručnjaci se pitaju kakav će biti odnos cene i performanse u ovakvom proizvodu. Prema DigiTimes-u, Toliman će biti zvanično lansiran u februaru, i možda ćemo konačno saznati zašto je AMD ima toliko problema u isporučivanju Barcelona i Phenom procesora.

Toliman će navodno raditi na 2.5GHz i 2.3GHz, sa TDP-om od 89W. Još se ne zna da li ćemo videti "Tri-Core FX" model sa većom brzinom kloka i većim TDP-om, mada bi to bilo iznenađenje - posebno ako se Phenom X4 ne skalira najbolje. Iz AMD-a je takođe procurela informacija o dolazećem nativnom dual-core-u, Barcelona-zasnovanom proizvodu. Iako ne znamo koje će brzine biti dostupne kada se lansira, znamo da AMD planira da izbaci 6050 i 6250 procesore negde u drugom kvartalu; oba čipa će imati TDP od 65W.

AMD izgleda da ne namerava uskoro da se udalji od fokusiranja na svoju strategiju performanse-po-vatu, što može da objasni odluku proizvođača da otkaže dalji razvoj svoje Quad FX platforme. Tech Report je pričao sa AMD-ovom Suzy Pruitt, i otkrio da kompanija ne namerava da nastavi da nudi Quad FX rešenja zasnovana na budućim proizvodima. Ali možda vlasnici Quad FX-ova neće biti ostavljeni na cedilu - AMD izgleda da namerava da ponudi neku vrstu nadgradnje za korisnike koji su kupili jedan od ovih sistema - ali platforma kao celina više neće postojati. Imajući u vidu AMD-ovu aktuelnu poziciju na tržištu, to ne treba da nas iznenađuje. 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar