Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

AMD planira da lansira procesore sa tri jezgra u februaru

 

Od kada je AMD objavio da namerava da proizvodi procesore sa tri jezgra (pod kodnim imenom Toliman) za desktop računare, korisnici i stručnjaci se pitaju kakav će biti odnos cene i performanse u ovakvom proizvodu. Prema DigiTimes-u, Toliman će biti zvanično lansiran u februaru, i možda ćemo konačno saznati zašto je AMD ima toliko problema u isporučivanju Barcelona i Phenom procesora.

Toliman će navodno raditi na 2.5GHz i 2.3GHz, sa TDP-om od 89W. Još se ne zna da li ćemo videti "Tri-Core FX" model sa većom brzinom kloka i većim TDP-om, mada bi to bilo iznenađenje - posebno ako se Phenom X4 ne skalira najbolje. Iz AMD-a je takođe procurela informacija o dolazećem nativnom dual-core-u, Barcelona-zasnovanom proizvodu. Iako ne znamo koje će brzine biti dostupne kada se lansira, znamo da AMD planira da izbaci 6050 i 6250 procesore negde u drugom kvartalu; oba čipa će imati TDP od 65W.

AMD izgleda da ne namerava uskoro da se udalji od fokusiranja na svoju strategiju performanse-po-vatu, što može da objasni odluku proizvođača da otkaže dalji razvoj svoje Quad FX platforme. Tech Report je pričao sa AMD-ovom Suzy Pruitt, i otkrio da kompanija ne namerava da nastavi da nudi Quad FX rešenja zasnovana na budućim proizvodima. Ali možda vlasnici Quad FX-ova neće biti ostavljeni na cedilu - AMD izgleda da namerava da ponudi neku vrstu nadgradnje za korisnike koji su kupili jedan od ovih sistema - ali platforma kao celina više neće postojati. Imajući u vidu AMD-ovu aktuelnu poziciju na tržištu, to ne treba da nas iznenađuje. 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272