Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Analitičari preporučuju Apple iPod mobilne telefone

Kompanija Apple Computer Inc., tvorac muzičkih plejera iPod, je ovih dana izazvala mnogo više uzbuđenja kod analitičara sa Wall Street-a nego kada su devet meseci ranije deonice ove kompanije prodate po 34% nižoj ceni.

Osamnaest analitičara, na osnovu podataka koje je sakupio Bloomberg, preporučuje kupovinu osnovnog kapitala kompanije Cupertino, California, od 10. decembra. Na osnovu procena 20 analitičara iz Thompson Financial, prodaja može da dostigne rekordne 3,62 milijarde dolara u ovom kvartalu, a 4,3 milijarde dolara u narednom periodu.

Apple može da podstakne potražnju uvođenjem mobilnih telefona kompanije Motorola.Inc, koji koriste Apple muzički softver iTunes, rekao je Roger Entner iz Ovuma, bostonske istraživačke firme. Analitičari kažu da izvršni direktor Steve Jobs verovatno namerava da u sledećih nekoliko meseci uvede brže laptopove, iPod plejere koji reprodukuju muzički video, kao i mobilne telefone sa brendom Apple.

Alex Motola, finansijski direktor u Thornberg Investment Management kaže sledeće: “Vrednost deonica kompanije Apple je onolika kolika želite da bude. Kada je reč o Apple, ne kupujete samo proizvod, već i istoriju inovacija. Dominantnost iPod-a je dodatni bonus”.

Po finansijskim sredstvima, Motolina kompanija se nalazi na trećem mestu od ukupno 247 investicionih kompanija, kako je utvrdio Bloomberg u istraživanju koje je trajalo 12 meseci, a bilo je usmereno na kompanije koje imaju nadprosečnu finansijsku dobit. Apple je jedna od 10 vodećih kompanija.

Deonice Cupertino, tvorca Macintosh personalnih računara, su porasle od 2,58$ do 48,80$, koliko sada vrede na berzi. Prema podacima Bloomberg-a, analitičari predviđaju da će deonice sledeće godine dostići vrednost od 50,31$, uz mogući dodatni rast od 3%.

Novi telefon

iTunes telefon može pomoći kompaniji Apple da prevaziđe raniju rekordnu prodaju od 3,52 milijardi dolara ostvarenu u poslednjem kvartalu, a koja je potpomognuta prazničnom kupovinom iPod muzičkih plejera.

Cingular Wireless LLC, najveći američki operater mobilne telefonije sa 51,6 miliona klijenata, će ekskluzivno ponuditi ove telefone.

Analitičar Gene Munster iz Piper Jaffray Cos. kaže da će Apple takođe inovirati postojeću liniju iPod, uključujući dodavanje memorije, displeja u boji i uvođenje novog dizajna.

iTunes telefon će možda predvoditi talas novih uređaja. Munster predviđa da će Apple u narednih 12-18 meseci možda odlučiti da napravi sopstvenu kombinaciju iPod/mobilnog telefona, a William Fearniley Jr. iz FTN Midwest Corp. očekuje pojavu iPod-a koji će reprodukovati muzički video.

“Nema nikakve logike da Apple snabdeva Motorolu i ostale tehnologijom koja može da pretstavlja konkurentnu pretnju iPod-u”, naglasio je Munster. Takođe je rekao da web adresa www.iphone.org vodi korisnike na sajt Apple.

Apple je možda propustio da odgovori na povećanu potražnju za laptopovima, a to je tržište koje se razvija tri puta brže od stonih računara.

Prema podacima istraživačke firme NPD Group iz New Yorka, maloprodaja stonih računara u SAD-u je porasla za 12% u odnosu na prethodnu godinu, dok je prodaja prenosivih računara porasla za 53%.

Dok je Apple u maloprodaji PC-a premašio Hewlett-Packard Co. i Gateway Inc., u prodaji prenosivih računara se nalazi iza ovih kompanija; prodaja Apple prenosivih računara je porasla za 57%; Hewlett-Packard je dostigao rast od 68%, dok je Gateway učetvorostručio prodaju laptopova.

Analitičar Stephan Baker iz NPD Group kaže: “Mada je Apple prilično agresivno krenuo u prodaju prenosivih računara, njihov proizvod je malo zastareo, a performanse nisu u skladu sa cenom. Sledećih nekoliko meseci će biti rizični dok kompanija ne izbaci na tržište nove modele”.

MOST FOLLOWED (followed/following)

1.
instagram ( 3,411,139 / 0 )
2.
kimkardashian ( 1,986,840 / 35 )
3.
justinbieber ( 1,860,484 / 15 )
4.
taylorswift ( 1,661,677 / 8 )
5.
selenagomez ( 1,569,136 / 42 )
6.
kendallnjenner ( 1,303,443 / 104 )
7.
badgalriri ( 1,247,614 / 121 )
8.
kylieejennerr ( 1,129,908 / 114 )
9.
barackobama ( 799,726 / 11 )
10.
snoopdogg ( 798,747 / 152 )



 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272