Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Anti-piratska upozorenja na YouTube-u

U ovom trenutku, YouTube je neprikosnoveni lider među servisima za online razmenu video sadržaja, omogućavajući vam da upload-ujete, komentarišete i razmenjujete video materijale sa ostalim članovima zajednice. Kao što vam je možda već poznato, Google je još u oktobru prošle godine kupio YouTube za “tričavih” 1.6 milijardi dolara i odmah započeo sa konstantnim ažuriranjem ovog servisa, kako bi ga učinio još moćnijim i popularnijim. Uzmimo, na primer, TestTube: radi se o specijalnoj platformi za testiranje implementiranoj u ovaj video servis, koja kompaniji Google i njenim korisnicima omogućava da sve nove funkcije temeljno testiraju, pre no što one budu uključene u finalnu verziju YouTube-a. Ova platforma je u velikoj meri inspirisana Google’s Labs-om, sličnim proizvodom koji je namenjen za testiranje svih funkcija koje će, eventualno, biti upotrebljene u nekoj od brojnih Google aplikacija.

Kako, međutim, YouTube operiše sa video fajlovima, Google je u poslednje vreme suočen sa brojnim parnicama vezanim za kršenje autorskih prava, pod optužbom da neovlašćeno objavljuje filmove. Jedan od najsvežijih slučajeva ove vrste tiče se Danielle Cicarelli, Ronaldove bivše supruge i poznatog brazilskog foto-modela, koja je tužila YouTube zbog neovlašćenog objavljivanja njenih video spotova. U ovom procesu, brazilski sud je odlučio da se na teritoriji čitave države blokira pristup YouTube servisu, sve dok se sa njega ne uklone svi video materijali na kojima se vidi Daniella.

Pre par dana, kompanija Viacom, inače vlasnik čuvene muzičke televizije MTV, naložila je da se sa YouTube web sajta ukloni skoro 100.000 video clipova, uz obrazloženje da Google nezasluženo dobija brojna priznanja nudeći, u osnovi, tuđe sadržaje. Uprkos ovim brojnim problemima sa kojima se Google u poslednje vreme suočava, nedavno je ova kompanija sa producentskom kućom Warner Music Group sklopila veoma važan ugovor oko prikazivanja njenih sadržaja na YouTube-u.

Gotovo istovremeno sa sklapanjem pomenutog ugovora, pretraživački gigant je izgleda pristao da na japanskoj verziji YouTube-a počne sa prikazivanjem anti-piratskih upozorenja, kojima se posetioci sajta umoljavaju da na njemu objavljuju isključivo one video materijale koji nisu zaštićeni nikakvim autorskim pravima.

“Ovakva odluka je doneta u skladu sa pregovorima između YouTube-a i japanskog Udruženja za zaštitu prava autora, kompozitora i izdavača (Japan Society for Rights of Authors, Composers and Publishers – JASRAC), koje je prošle godine ovu američku firmu primoralo sa svojih web stranica ukloni preko 30.000 video clipova, zbog kršenja autorskih prava,” kaže se u saopštenju grupe japanskih medijskih kuća, koje prenosi agencija Playfuls.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272