Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple je kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora

Svi mi znamo da je Steve Jobs manijak za kontrolom, tako da vest da je Apple kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora nije mnogo iznenađujuća. Kompanija se zove P.A. Semi i priča se da će Apple platiti 278 miliona dolara u kešu za njihovu kupovinu.

Zašto bi Apple želeo da kupi kompaniju za dizajn mikroprocesora? Pa, s obzirom da je ova kompanija poznata po svojim sofisticiranim čipovima male potrošnje, Apple bi mogao da upotrebi njihove čipove u budućim iPhone i iPod uređajima.

Apple je potvrdio da su kupili kompaniju ali niko neće da govori o tome šta planiraju da urade sa njom. Apple-ov predstavnik za štampu, Steve Dowling je naglasio da: "Apple s vremena na vreme kupuje manje tehnološke kompanije i mi generalno ne želimo da govorimo o našim namerama i planovima vezanim za njih".

Kao vlasnik kompanije za dizajn mikroprocesora, Apple će imati veću kontrolu nad hardverom koji se ugrađuje u njihove uređaje, a moći će i da uštede dosta novca, a da istovremeno u iPhone i iPod uređaje ugrađuju najbolje moguće procesore.

Ova kupovina verovatno nije usrećila Intel niti ARM zato što Apple koristi Intel za svoje Mac računare a ARM trenutno koristi za iPhone.

Cena za koju je Apple kupio P.A. Semi je prilično velika za kompaniju sa samo 150 zaposlenih.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272