Apple je kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1061

Svi mi znamo da je Steve Jobs manijak za kontrolom, tako da vest da je Apple kupio kompaniju za dizajn mikroprocesora nije mnogo iznenađujuća. Kompanija se zove P.A. Semi i priča se da će Apple platiti 278 miliona dolara u kešu za njihovu kupovinu.

Zašto bi Apple želeo da kupi kompaniju za dizajn mikroprocesora? Pa, s obzirom da je ova kompanija poznata po svojim sofisticiranim čipovima male potrošnje, Apple bi mogao da upotrebi njihove čipove u budućim iPhone i iPod uređajima.

Apple je potvrdio da su kupili kompaniju ali niko neće da govori o tome šta planiraju da urade sa njom. Apple-ov predstavnik za štampu, Steve Dowling je naglasio da: "Apple s vremena na vreme kupuje manje tehnološke kompanije i mi generalno ne želimo da govorimo o našim namerama i planovima vezanim za njih".

Kao vlasnik kompanije za dizajn mikroprocesora, Apple će imati veću kontrolu nad hardverom koji se ugrađuje u njihove uređaje, a moći će i da uštede dosta novca, a da istovremeno u iPhone i iPod uređaje ugrađuju najbolje moguće procesore.

Ova kupovina verovatno nije usrećila Intel niti ARM zato što Apple koristi Intel za svoje Mac računare a ARM trenutno koristi za iPhone.

Cena za koju je Apple kupio P.A. Semi je prilično velika za kompaniju sa samo 150 zaposlenih.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar