Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple nastavlja da poboljšava Leopard

Razvoj Leopard-a je izgleda ušao u ultrabrzu fazu, pošto Apple pokušava do poslednje minute da ispolira svoju najnoviju verziju Mac OS X-a. Najnovije predizdanje je krenulo na svoj put ka programerima i uključuje brojna poboljšanja u interfejsu kao i dugačku listu predloga za testiranje.

Snimci ekrana Mac OS X Leoparda 9A527 koje sam video prikazuju mnoga vizuelna poboljšanja koja se kreću od smanjene providnosti linije menija pa sve do novog startup filma i desktopa. Izgleda da će Apple izabrati galaktičku temu sa ovom verzijom operativnog sistema koja je u skladu sa Time Machine programom za rezervne kopije koji predstavlja dobro poznatu funkciju Leoparda.

Ostala poboljšanja interfejsa uključuju prefinjenije linije sa alatkama u Preview-u kao i nove ikonice Preferences panela za Appearance, Desktop & Screen Saver, Sharing i Parental Controls.

Apple je zamolio programere koji su instalirali najnoviju verziju da je detaljno testiraju. Nove funkcije kao što je .Mac sinhronizacija Dashboard vidžeta, stavke Dock-a i parametri su posebno obeleženi zajedno sa drugim uobičajenim i davno ustanovljenim funkcijama kao što je štampanje i Spotlight Mail pretrage, za procenu od strane onih koji ga testiraju. Izgleda da je Apple veoma brzo postavio sistem za sakupljanje povratnih informacija od ljudi koji testiraju novu verziju i sistem za izdavanje potrebnih ažuriranja.

Kompanija je takođe obavestila programere o desetinama poznatih problema sa aktuelnim Leopard izdanjem, koji će biti izolovani i rešeni u toku sledećih nedelja ali takođe zahteva izveštaje o drugim problemima koji će biti otkriveni.

Apple očigledno gura razvoj Leoparda u najveću brzinu kako bi dobio infomacije o svemu što može da se uradi u sledećim nedeljama. Naravno, zvanični datum izdavanja je u oktobru i prilično je moguće da će Apple uraditi ono što je uradio sa iPhone-om i izdati ga tek poslednjih dana oktobra.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272