Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple otkriva iLife 08

Za one čitaoce koji nisu Mac korisnici, možda će ovo biti jedan sasvim normalan dan. Međutim za ljude koji vole Mac danas se odigrao jedan specijalan događaj na Apple HQ. Pored toga što je Apple otkrio sjajan novi hardver, on je takođe objavio završetak najduže očekivane nadgradnje programa: iLife ’08 paket. Dakle šta ima novo? Pa kako stvari stoje, mnogo toga je novo. iPhoto i iMovie su doživeli najviše promena, sa iMovie-jem koji je očigledno prošao kroz značajna poboljšanja.

iPhoto nam je doneo ceo novi set korisnih trikova kao što su “događaji”, gde umesto jednostavnog pregledanja po datumima možete efektno da postavite veliki broj slika u jednu grupu, da podesite “poster” sliku koja predstavlja događaj i lako da pregledate sadržaje događaja, bez potrebe da ekspandirate slike događaja unutar korisničkog interfejsa. Dok je inicijalna reakcija nekih sajtova bila da se tu radi samo o poboljšanim albumima, implementacija događaja podseća na stack-ove, funkciju iz Apple-ovog profesionalnog fotografskog programa Aperture, koja vam omogućava da grupišete fotografije u grupe koje možete da ekspandirate na osnovu vremenskih perioda između snimaka. Povrh svega toga, postoji mnogo kompletniji set alatki za editovanje i mogućnost da lako primenite set podešavanja sa jedne fotografije na drugu. Jedna finalna, i važna funkcija koju treba da napomenemo je integracija sa poboljšanim .Mac servisom koja vam omogućava da aploudujete fotografije sa Mac-a, iPhone-a, pa čak i sa PC-ja na servis. Fotografije se zatim dodaju u onlajn galeriju i mogu čak i da se vrate nazad u originalnu iPhoto biblioteku iz koje je došla galerija. Apple je čak obezbedio demo nove galerije, koju možete da pronađete ovde.

Po rečima Apple-ovog šefa, Steve Jobs-a, iMovie je značajno unapređen i sada nudi poboljšano editovanje i mogućnost jasne katalogizacije medija slično programu iDive. Nova verzija je izgleda dizajnirana za davanje brzih i doteranih rezultata. Postoji čak i super korisna 'Export to YouTube' opcija zahvaljujući Google - Apple partnerstvu.

iWeb je još jedna ekstenzija nastala kao rezultat partnerstva sa Google-om, i omogućava korisnicima da lako dodaju Google Maps, Adsense i YouTube klipove i još mnogo toga pomoću vidžeta u iWeb stranicu. iWeb ’08 takođe omogućava upotrebu (konačno) prilagođenih domena, i kreira “poboljšane foto stranice” koje vam omogućavaju da delite još više fotografija pomoću iWeb sajta.

GarageBand '08 vam takođe nudi još više alatki u digitalnom arsenalu. Magic GarageBand kreira bendove za vas tako što bira stil, instrumente u bendu, a zatim vam omogućava da uključite svoju gitaru ili klavijaturu i da počnete da snimate. Ostale alatke kao što su Arrangements alatka (gde specifikujete odeljak pesme kao hor ili kao stih) i Automation of tempo effects će nesumnjivo pomoći novim korisnicima da bolje organizuju svoju sledeću hit pesmu.

Cena od 79 dolara za nadgradnju iLife-a izgleda, kao prilično prihvatljiva cena za ovu nadgradnju. Nova verzija je već dostupna, mada će se u Apple-ovim onlajn prodavnicama pojaviti tek za nekoliko dana.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272