Apple pokreće web sajt za iPhone programere

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1316

Apple je pokrenuo Web sajt za programere koji žele da rade za njihov nedavno izdati iPhone. Web sajt koji je deo Apple Developer Connection-a daje istrukcije i obezbeđuje kompatibilnost sa Safarijem dok pravite aplikacije za iPhone.

Programeri koji žele da naprave programe za iPhone treba da to rade unutar Apple-ovog Safari Web pretraživača. Koristeći Web 2.0 programe Apple kaže da programeri mogu da naprave programe koji izgledaju i ponašaju se kao programi koji su ugrađeni u iPhone.

Građenje programa na ovaj način takođe obezbeđuje integraciju sa iPhone programima i servisima što uključuje pozivanje, slanje emaila, i prikazivanje lokacija na Google Maps, rekao je Apple.

Instrukcije za programiranje obezbeđuju nekoliko tema koje uključuju Razumevanje interakcije korisnika sa iPhone-om (Understanding User-iPhone Interaction); Upotrba standarda i isprobane i uspešne prakse dizajna (Use Standards and Tried-and-True Design Practices); Integracija sa Phone, Mail i Maps (Integration with Phone, Mail and Maps); Optimizacija za čitljivost stranica (Optimize for Page Readability); Obezbeđivanje odličnog audio i video iskustva (Ensure a Great Audio and Video Experience); Znanje o tome šta Safari podržava na iPhone-u (Know What Safari Supports on iPhone); Povezivanje sa Web programerima (Connect With Web Developers).

Apple je objavio na svojoj Worldwide Developers Conference u januaru sledeće: da bi se obezbedila zaštita iPhone-a programerima se daje pristup za građenje programa samo kroz Safari. Programeri imaju suprotna gledišta vezana za korisnost programiranja u ovoj vrsti interfejsa.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar