Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Apple predstavlja iWork 08

Apple-ova konferencija za štampu je bila prepuna najava i proizvoda sa neodređenim rokovima, od koji su neki već dugo vremena očekivani. Takav je slučaj sa iWork-om 08, glavnim ažuriranjem Apple-ovog produktivnog programa. Ne samo da je ažuriran postojeći iWork program, već je Apple takođe učinio korak dalje smanjujući poverenje u Microsoft-ov Office program predstavljanjem novog programa za tabele koji se zove Numbers.

Pre nekog vremena, govorkalo se da će i iWork i iLife promeniti imena i uskladiti se sa Apple-ovim konvencijama imenovanja i tako postati iWork Leopard i iLife Leopard. Pošto se to nije desilo, pojava programa za tabele o kojem se još više pričalo se pokazala kao dobra vest.

“Pages i Keynote ga čine neverovatno lakim, čak i interesantnim za svakoga ko želi da kreira stilizovane dokumente i prezentacije”, rekao je Steve Jobs, Apple-ov CEO, u štampanom izdanju. “Numbers uokviruje iWork paket, koji je daleko intuitivniji i lakši za upotrebu nego bilo koji drugi program”.

Evo šta Apple kaže o ažuriranim programima u štampanom izdanju:

Numbers ’08 je novi pristup tabelama koji omogućava ljudima da organizuju svoje informacije, da sarađuju sa svojim podacima i kalkulacijama i da učine svoje tabele lakšim za razumevanje i štampu. Sa višestruko inteligentnim tabelama na fleksibilnom grafičkom platnu, korisnici mogu da preurede informacije, da promene veličinu i da dodaju kolone – bez rušenja svojih tabela.

Svaka tabela ima automatske redove za zaglavlje i fusnotu, lako sortiranje i filtriranje i automatsko imenovanje ćelija tako da je kreiranje, čitanje i održavanje formula veoma jednostavno. Uobičajene funkcije mogu da budu prevučene u bilo koju ćeliju i dostupno je ukupno 150 funkcija u širokom rasponu, od kalkulacija, uključivanja numeracije, datuma i vremena, finansijskih izveštaja i statistika. Interaktivna polja za potvrđivanje i klizači omogućavaju korisnicima da lako promene vrednosti ćelije da bi istražili različite scenarije i da bi odmah videli svoje rezultate. Korisnici mogu da kreiraju 2D i 3D grafikone koji se automatski ažuriraju kada se podaci promene, zatim da ih dopune sa bogatim grafikama, fotografijama i tekstualnim nazivima. Interaktivno štampanje olakšava vam da skupite dokument na jednu stranicu ili da preuredite i promenite veličinu tabela i objekata na većem broju stranica.

Pages ’08 sada ima dva različita režima: jasno procesiranje reči koje olakšava kreiranje dokumenata u sekundi; fleksibilan razmeštaj stranica koji korisnicima daje kompletnu kontrolu nad pozicijom objekata na stranici. Stranice uključuju 140 Apple dizajniranih šablona koji omogućavaju korisnicima da lako kreiraju pisma, izveštaje, vesti i brošure. Nova kontekstualna linija za formatiranje daje korisnicima tačno onaj set alatki koji im je potreban, bez obzira da li edituju tekst, kreiraju tabelu ili podešavaju sliku. Promena praćenja omogućava korisnicima da sarađuju sa drugima na dokumentu tako što će prikazati editovanja svake osobe drugom bojom, zatim korisnik može da prihvati ili odbije svaku preporučenu promenu.

Keynote ’08, Apple-ov vodeći industrijski program za kreiranje prezentacija bioskopskog kvaliteta, predstavlja novi program koji će olakšati kreiranje spektakularnih animacija jednostavnim prevlačenjem grafika na slajd. Napredniji korisnici mogu da kontrolišu svaki aspekt svojih animacija pomoću novih A-do-B animacija za definisanje pokreta, rotacije, skaliranja i neprovidnosti. Keynote-ova nova Instant Alpha funkcija olakšava uklanjanje neželjenih pozadina sa fotografija i grafika bez potrebe za grafičkim programom. Korisnici mogu da snime svoje prezentacije zajedno sa zvukom, zatim da ih lično isporuče publici ili preko Interneta putem podcastinga ili YouTube-a. Novi Keynote takođe uključuje kolekciju novih tekstualnih efekata, tranzicija i tema.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272