Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Apple protiv diskografskih kuća

Steve Jobs, izvršni direktor kompanije Apple, je izjavio da diskografske kuće traže više cene u iTunes muzičkim prodavnicama na Internetu. On tvrdi da ove kompanije već zarađuju više novca kroz iTunes nego od prodaje CD-a. Diskografske kuće još uvek nisu ništa komentarisale.

Mr Jobs kaže da diskografske kuće, s obzirom da ovde nema proizvodnog rada, već ostvaruju unosne rezultate kroz iTunes, pa ako žele da podignu cene, to znači da su postali malo “pohlepni”. Velike muzičke kompanije trenutno pokušavaju da izmene uslove sporazuma sklopljenih sa Apple. iTunes sajt naplaćuje 99 centi po pesmi, dok su cene u Evropi i Japanu više.

Mr Jobes naglašava da su korisnici zadovoljni ovakvom cenom. On kaže: “Mi pokušavamo da pobedimo pirateriju, da kažemo ljudima da pesme mogu da se kupe legalno i po prihvatljivoj ceni. Međutim, ako se cena poveća, oni će se ponovo vratiti piratima. Na taj način svi gubimo”.

Apple je prodao oko 22 miliona digitalnih muzičkih plejera iPod i više od 500 miliona pesama kroz Internet muzičku prodavnicu iTunes. To je 82% od celokupne legalno preuzete muzike u SAD-u.

Portparol diskografske kuće Warner Music je odbio da komentariše izjavu. Konkurentske kompanije Sony BMG, EMI i Universal se takođe nisu oglasile.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272