Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Apple treba uskoro da odabere mobilnog operatera za iPhone na području Evrope

Već je sasvim jasno ko će biti zadužen za distribuciju iPhone uređaja u Sjedinjenim Državama. Sviđalo se to nekome ili ne, izgleda da će jedino Cingular/AT&T pretplatnici moći da postanu ponosni vlasnici iPhone-a.

Slična sudbina mogla bi da zadesi i žitelje evropskog kontinenta, jer u kompaniji Apple ovih dana intenzivno rade na izboru jednog jedinog mobilnog operatera, kojem će biti povereno ekskluzivno pravo na distribuciju njihovog novog telefona.

Prema onome što je izjavio Pascal Cagni, potpredsednik kompanije Apple za područje Evrope, tek ukoliko se ispostavi da je pronalaženje jednog jedinog operatera nemoguća misija, Apple će stupiti u kooperaciju sa većim brojem poslovnih partnera.

Imajući ovo u vidu, sva je prilika da će većina evropskog stanivništva zdušno navijati da ne bude izabran jedan ekskluzivni distributer iPhone-a, jer nije ni malo logično primoravati nekoga da pređe na korišćenje usluga drugog mobilnog operatera samo zbog novog telefona, ma koliko taj telefon bio atraktivan i cool.

U kompaniji Apple planiraju da isporuka prvih iPhone uređaja u Evropi započne krajem ove godine, dok će u Sjedinjenim Državama oni moći da se nabave već od juna meseca, po ceni od 499 do 599 dolara, i to samo unutar mobilne mreže kompanije Cingular.

Mada zvanična odluka o ceni ovih uređaja za evropsko tržište još uvek nije doneta, nemački odeljak Amazon-a je, tokom kratkog vremenskog perioda, kupcima već nudio iPhone mobilne telefone kapaciteta 4GB i 8GB, po ceni od čak 899 do 999 dolara (1165 do 1294 dolara).

Gospodin Cagni je odlučno demantovao glasine da bi cene ponuđene na Amazon-u mogle predstavljati bilo kakav pokazatelj buduće cene iPhone-a na području Evrope. Iskreno se nadamo da on govori istinu, jer bi u suprotnom to značilo da će novi mobilni telefoni biti više nego dvostruko skuplji u poređenju sa njihovom cenom na tržištu SAD (a i tu su već itekako precenjeni), te da će samo veoma mali broj ljudi biti spreman da izdvoji toliku sumu novca za jedan mobilni telefon. Kada iPhone konačno bude krenuo put Evrope, među mobilnim operaterima koje vidimo kao najozbiljnije kandidate za njegovu distribuciju, svakako spadaju kompanije Orange, T-Mobile i Vodafone.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272